Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια

sofiahadjipnateli1070 ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, μόδα, ΜΟΝΤΕΛΟ, Σοφία Χατζηπαντελή, τεράστια φρύδια

Είναι πανέμορφη και αντιπροσωπεύει τα στερεοτυπικά – ίσως και υπερβολικά– δυτικά πρότυπα ομορφιάς: μακριά μαλλιά, μεγάλα μάτια, λεπτή μέση, άψογοι γλουτοί και τέλεια χείλη, δόντια και ζυγωματικά. Αλλά ξαφνικά, στη μέση του προσώπου της ξεπροβάλλει  ένα τεράστιο… φρύδι. Eίναι διαδηλωτής υπέρ της αντικουλτούρας, ο οποίος κρατιέται χέρι-χέρι με έναν άλλο από την άλλη πλευρά και μαζί υψώνουν το ανάστημά τους ενάντια στους αυθαίρετους κανόνες της κοινωνίας.

«Δεν το κάνω όλο αυτό για να πείσω τον κόσμο να συμπαθήσει τα φρύδια μου. Περισσότερο το κάνω για να δείξω ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του έχοντας μια προτίμηση. Προσωπικά, πιστεύω ότι φαίνομαι πιο ωραία έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν, αλλά είμαι απόλυτα κουλ με αυτό».

Η Σοφία Χατζηπαντελή, με καταγωγή από την Κύπρο, μοιάζει να μην είναι όπως όλα τα άλλα κορίτσια της εποχής της. Καταργεί τα στερεότυπα και τις φόρμες, βάζοντας στην άκρη όλες εκείνες τις σεξιστικές και καταπιεστικές, για πολλούς, απόψεις περί γυναικείας ομορφιάς και περιποίησης και δημιουργεί το δικό της δρόμο.

Η 21χρονη φοιτήτρια marketing στο Robert H. Smith School of Business βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα της ιταλικής Vogue όταν ήταν 15 χρόνων. Μέχρι πρόσφατα, προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της στις πασαρέλες μέχρι που ξαφνικά έγινε διάσημη στα social media, όταν μία selfie της εμφανίστηκε στη σελίδα εξερεύνησης του Instagram, φτάνοντας σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Με αυτο τον τρόπο ξεκίνησε ένα «κίνημα» με το hashtag #UnibrowMovement, εμπνευσμένη από το γενικότερο κλίμα προώθησης της γυναικείας τριχοφυΐας που υπάρχει στο εξωτερικό.

 

puWktkqTURBXy9iMzJiMWY3NDliMjgxYjMxZGQzOTczOGJlZTM0MDA4Zi5qcGVnkZMCzQMmAA ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, μόδα, ΜΟΝΤΕΛΟ, Σοφία Χατζηπαντελή, τεράστια φρύδια sofia hadjipnateli2 ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, μόδα, ΜΟΝΤΕΛΟ, Σοφία Χατζηπαντελή, τεράστια φρύδια unibrow model sophia hadjipanteli 4 59ba667f5fd64 700 ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, μόδα, ΜΟΝΤΕΛΟ, Σοφία Χατζηπαντελή, τεράστια φρύδια