Τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα (αν όχι όλα) ζευγάρια αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Προβλήματα

fb92a091a4b23215005c5fdef92a2fec ζευγάρι

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα (αν όχι όλα) ζευγάρια αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Προβλήματα ή και διαφωνίες σε θέματα επικοινωνίας, κυρίως, που αν δεν δώσουν περισσότερη προσοχή και δεν προσπαθήσουν για την επίλυσή τους, ίσως και να γιγαντωθούν με δυσάρεστες συνέπειες για τη σχέση τους.

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν τα ζευγάρια και πώς να τα ξεπεράσουν.

Κοινή χρήση ευθυνών

Δεν είναι πάντα εύκολο για τα ζευγάρια να αποφασίσουν ποιος πρέπει να βγάλει τα σκουπίδια, να πλύνει τα πιάτα ή να χειριστεί άλλες ευθύνες.

Για να αποφύγετε τυχόν παρανοήσεις, κάντε μια λίστα με τις εργασίες και δείτε ποιος θα κάνει τι. Και οι δύο πρέπει να είστε αφοσιωμένοι στις ευθύνες σας.

Οικονομικά προβλήματα

Ένα από τα πιο κοινά θέματα μεταξύ των ζευγαριών είναι τα χρήματα. Επομένως, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις ως προς τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων.

Η εξισορρόπηση της συναισθηματικής πραγματικότητας των χρημάτων μπορεί να είναι δουλειά για κάθε ζευγάρι, αφού τα συναισθήματά μας για τα χρήματα είναι πολύ προσωπικά.

Βεβαίως, τα περισσότερα επιχειρήματα σχετικά με τα χρήματα δεν είναι πραγματικά οικονομικά. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο για να έχετε μια εποικοδομητική συνομιλία με τον σύντροφο σας. Συζητήστε τυχόν ζητήματα που προκύπτουν. Η συζήτηση αυτή θα σας δώσει την ευκαιρία να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες και να σχεδιάσετε ένα σχέδιο δράσης.

Παρανόηση και από τα δύο μέρη

Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Για όσους αισθάνονται χαμένοι στο κενό, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι «πλοήγησης» κάθε φορά που πρέπει να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για κάτι προσωπικό.

Στις περισσότερες συζητήσεις, μπορεί να θυμάστε πόσο εσφαλμένα αισθανθήκατε.

Επομένως, πείτε στο σύντροφό σας πώς αισθάνεστε πραγματικά. Μάθετε να εκφράζεστε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν αυτόματα.

Προβλήματα που αφορούν στο ερωτικό κομμάτι

Η σωματική οικειότητα είναι σημαντική σε μια μακροπρόθεσμη σχέση, αλλά είναι και η κύρια αιτία ενός από τα πιο κοινά οικογενειακά προβλήματα όλων των εποχών: τα σεξουαλικά προβλήματα.

Στην πραγματικότητα, σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν σε μια σχέση για διάφορους λόγους. Το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα είναι η απώλεια της λίμπιντο.

Αν και πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι μόνο οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη λίμπιντο, οι άνδρες μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Σε άλλες περιπτώσεις, τα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να οφείλονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις κάθε μέλους του ζευγαριού.

Πηγή