Τρία τρόφιμα που χρησιμεύουν και ως προϊόντα καθαρισμού

Η κουζίνα κρύβει πραγματικά μικρούς «θησαυρούς» τους οποίους πολλοί δεν γνωρίζουν. Αυτές τις ημέρες, όμως, που μένετε στο σπίτι, είναι

shutterstock 1179891625 3 τροφιμα

svg%3E τροφιμα

Η κουζίνα κρύβει πραγματικά μικρούς «θησαυρούς» τους οποίους πολλοί δεν γνωρίζουν. Αυτές τις ημέρες, όμως, που μένετε στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να τους ανακαλύψετε και να τους χρησιμοποιήσετε στην καθαριότητα του σπιτιού.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω ποια τρόφιμα μπορούν να χρησιμεύσουν και ως προϊόντα καθαρισμού:

Αλάτι

Το χοντρό αλάτι μαζί με λίγο λεμόνι είναι το ιδανικό καθαριστικό για τις ξύλινες σανίδες κοπής. Επίσης, το επιτραπέζιο αλάτι χρησιμεύει στην αφαίρεση λεκέδων, όπως από κόκκινο κρασί.

Λεμόνι

Θα το έλεγε κανείς και… πολυεργαλείο, αφού οι χρήσεις στην καθαριότητα είναι αρκετές. Ιδού κάποιες από αυτές: καθαρίζει τους πλαστικούς πάγκους και τις σανίδες κοπής, καθαρίζει το φούρνο μικροκυμάτων και κρατάει μακριά τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο.

Σόδα σε μορφή αναψυκτικού

Και η σόδα μαγειρική σε μορφή αναψυκτικού έχει πολλές χρήσεις. Η δεύτερη, μεταξύ άλλων χρησιμεύει στην αφαίρεση λεκέδων από υφάσματα και χαλιά. Επίσης, χρησιμεύει και στον  καθαρισμό των μαντεμένιων τηγανιών.

Πηγή