Τρεις χρήσιμες συμβουλές για να μην περάσει κρίση η σχέση σας τις ημέρες της καραντίνας

Αυτό το διάστημα όλοι μένουμε στο σπίτι. Και τις πρώτες ημέρες της καραντίνας, οι περισσότεροι προσπάθησαν δουν τη θετική πλευρά

fb92a091a4b23215005c5fdef92a2fec ζευγάρι, Μενουμε σπιτι

svg%3E ζευγάρι, Μενουμε σπιτι

Αυτό το διάστημα όλοι μένουμε στο σπίτι. Και τις πρώτες ημέρες της καραντίνας, οι περισσότεροι προσπάθησαν δουν τη θετική πλευρά της όλης κατάστασης. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως η παραμονή στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία τα μέλη μιας οικογένειας να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και να έρθουν πιο κοντά. Ακόμη και να… ξανασυστηθούν.

Ωστόσο, ο εγκλεισμός στο σπίτι έχει και αρνητικές συνέπειες. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, μπορεί να φέρει νεύρα, ξεσπάσματα, εντάσεις, ακόμη και να δημιουργήσει κρίση στη σχέση ενός ζευγαριού. Και αν στο σπίτι υπάρχουν και παιδιά, δεν αποκλείεται να αυξηθούν και οι διαφωνίες, ακόμη και οι τσακωμοί ανάμεσα στους γονείς σε θέματα που τα αφορούν.

Για να μην περάσει, λοιπόν, κρίση η σχέση σας, δείτε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να την αποφύγετε.

Κάντε περισσότερες αμοιβαίες υποχωρήσεις

Αν προ κορονοϊού κάνατε αμοιβαίες υποχωρήσεις, τώρα πρέπει να κάνετε περισσότερες. Η καραντίνα δεν είναι εύκολη για κανέναν και αυτό θα πρέπει να έχετε κατά νου, όταν πάτε να νιώσετε πως κανείς δεν σας καταλαβαίνει τι περνάτε. Σε αυτή τη φάση, όλοι – λιγότερο ή περισσότερο – βιώνουν το ίδιο. Όπως και το έτερό σας ήμισυ.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Αυτό αφορά και τους δύο, άνδρα και γυναίκα. Το γεγονός ότι μένετε στο σπίτι και δεν μετακινήστε έξω για την εργασία σας, δε σημαίνει πως πρέπει να αμελήσετε τον εαυτό σας. Να είστε, δηλαδή, όλη την ημέρα με πιτζάμες, αχτένιστοι – ακόμη και άλουστοι – απεριποίητοι.

Βρείτε χρόνο για εσάς

Τις ημέρες της καραντίνας και με παιδιά, δεν έχετε χώρο και χρόνο. Ωστόσο, είναι σημαντικό μέσα στην ημέρα να έχετε χρόνο να τον περάσετε μόνοι σας. Γι’ αυτό, φροντίστε τα παιδιά να τηρούν το πρόγραμμα του ύπνου όπως όταν πήγαιναν σχολείο, ώστε μετά να αφιερώσετε τον χρόνο στο σύντροφό σας.

Πηγή