6 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – Ένα video που μας βάζει σε σκέψεις

video BULLYING, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού σάς παρουσιάζουμε ένα video με το οποίο οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα ταυτιστείτε.

Το video δημιουργήθηκε από την Σχολή Επικοινωνίας Τρισδιάστατων Κινουμένων Σχεδίων του Πανεπιστημίου της Αμερικής στο Μεξικό και παρουσιάζει την καθημερινότητα ενός μαθητή, ο οποίος βιώνει έντονο σχολικό εκφοβισμό από παρέα συμμαθητών του.

Λίγο πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα, η επέμβαση μιας συμμαθήτριάς τους αποβαίνει σωτήρια και – ευτυχώς – η κατάσταση έχει αίσιο τέλος.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν γίνονται πάντα έτσι και φτάνουμε σε σημείο να ακούμε για αδιανόητες καταστάσεις έντονων τσακωμών, ακόμα και βιασμών μικρών παιδιών από… μικρά παιδιά.

Αν θέλετε να αποφύγετε δυσάρεστα γεγονότα με τα παιδιά σας και αντιλαμβάνεστε ότι κάτι άσχημο συμβαίνει στη ζωή τους, τότε μιλήστε μαζί τους ήρεμα. Συμβουλεύστε τα και εξηγήστε τους γιατί δεν πρέπει να ασκούν, αλλά ούτε και να δέχονται το bullying.

Πηγή: infokids.com