Κλειστός ο θάλαμος αποσυμπίεσης στο Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου

35CD0lVxwhKTPe4MP8mS Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Θάλαμος Αποσυμπίεσης
Εικόνα Αρχείου

Κλειστοί παραμένουν οι υπερβαρικοί θάλαμοι αποσυμπίεσης που υπάρχουν στα Νοσοκομεία Πάφου και Παραλιμνίου.

Οι θάλαμοι αυτοί, εκτός από τη νόσο των δυτών, χρησιμοποιούνται και για την αντιμετώπιση άλλων παθολογικών προβλημάτων και βοηθούν τους ασθενείς για γρηγορότερη ανάρρωση και παράταση στη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠΟΛΙΤΗ», οι θάλαμοι είναι εκτός λειτουργίας διότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τους χρησιμοποιήσει.

Για το Νοσοκομείο Πάφου, ο γιατρός που είχε εκπαιδευτεί στη χρήση τοy θαλάμου αποσυμπίεσης παραιτήθηκε και δεν υπάρχει κανείς να τον αντικαταστήσει. Λόγω και της γενικότερης αναστάτωσης που επικρατεί στα κρατικά νοσηλευτήρια (ΓεΣΥ), κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα βρεθούν γιατροί για να εκπαιδευτούν στη χρήση των υπερβαρικών θαλάμων.

Οι θάλαμοι αυτοί στελεχώνονται συνήθως από δύο νοσηλευτές και έναν γιατρό. Σε περίπτωση πάντως που υπάρξει περιστατικό με νόσο των δυτών, υπερβαρικός θάλαμος υπάρχει μόνον στον ιδιωτικό τομέα στη Λεμεσό. Με δεδομένη την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, οι θάλαμοι αυτοί θεωρούνται απαραίτητος εξοπλισμός για τα κρατικά νοσηλευτήρια και μπορούν να σώσουν ζωές. Παράλληλα, όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες θεραπείες.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ