ΚΥΠΡΟΣ: Ξανά στα φαρμακεία το παιδικό αντιπυρετικό Calpol μετά απο τέσσερις μήνες

Free Calpol for children

Αποκαταστάθηκε η επάρκεια στο παιδικό αντιπυρετικό σιρόπι Calpol, μετά από την έλλειψη που παρατηρήθηκε για χρονικό διάστημα πέραν των τεσσάρων μηνών σε όλα τα φαρμακεία της Κύπρου.

Όπως πληροφορούμαστε, η εταιρεία GLAXOSMITHKLINE (GSK), που είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος και διανομέας του φαρμάκου στην Κύπρο, έχει προμηθεύσει από την περασμένη Παρασκευή όλα τα φαρμακεία με το αντιπυρετικό – αναλγητικό φάρμακο για βρέφη, νήπια και παιδιά.

Μάλιστα, τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση για το συγκεκριμένο σκεύασμα που σε κάποιες περιπτώσεις το Calpol εξαφανίστηκε από τα ράφια των φαρμακείων, αμέσως μετά την επανεμφάνισή του. Ωστόσο, η εταιρεία διανομής του φαρμάκου καθησυχάζει τους γονείς ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εκ νέου πρόβλημα, καθώς έχουν εισαχθεί και νέες παρτίδες Calpol που βρίσκονται καθοδόν για διανομή στα φαρμακεία. Ως εκ τούτου, θεωρείται βέβαιο ότι η αγορά θα εξομαλυνθεί πλήρως το αργότερο μέχρι αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Calpol ήταν σε παγκύπρια έλλειψη από τον περασμένο Οκτώβριο και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανταλλάξιμα, η έλλειψη προκάλεσε ταλαιπωρία.

Σημειώνεται πως το Calpol, όπως και όλα τα αντιπυρετικά σκευάσματα, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των φαρμάκων που συνταγογραφούνται δωρεάν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Πηγή: Philenews