Μεσημεριανός ύπνος: Πόση ώρα χρειάζεστε για να νιώθετε ξεκούραστοι

Ψάχνοντας τα θετικά της καραντίνας λόγω κορονοϊού, μπορεί κανείς να συμπεριλάβει σε αυτά και τον μεσημεριανό ύπνο. Λόγω των καθημερινών

shutterstock 86852641 μεσημεριανός ύπνος

svg%3E μεσημεριανός ύπνος

Ψάχνοντας τα θετικά της καραντίνας λόγω κορονοϊού, μπορεί κανείς να συμπεριλάβει σε αυτά και τον μεσημεριανό ύπνο. Λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων και της εργασίας, πολλοί ήταν εκείνοι που στερούνταν τον μεσημεριανό ύπνο τις καθημερινές και περίμεναν να έρθει το σαββατοκύριακο για να τον απολαύσουν. Τώρα, όμως, μπορείτε να κοιμάστε τα μεσημέρια και μάλιστα είναι ωφέλιμο για την υγεία.

Πράγματι, ένας σύντομος ύπνος μέσα στην ημέρα μπορεί να νικήσει την κούραση και να βελτιώσει τη μνήμη όμως, ουσιαστικά, η διάρκειά του είναι αυτή που καθορίζει τη θετική του επίδραση.

Πιο συγκεκριμένα με έναν πολύ σύντομο ύπνο 10-20 λεπτών μπορεί κάποιος να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει τη μέρα ενώ αν είναι αρκετά κουρασμένος, ίσως χρειάζεται λίγος ύπνος παραπάνω, με διάρκεια περίπου 1 ώρα. Ωστόσο, για 30 λεπτά αφού ξυπνήσει μπορεί να νιώθει μια μικρή αδιαθεσία.

Ο ύπνος διάρκειας 60 λεπτών μπορεί επίσης να βοηθήσει τη μνήμη ακόμη περισσότερο ενώ για την τόνωση της δημιουργικότητα και την πλήρη ξεκούραση πρέπει να φτάνει τη 1,5 ώρα σε διάρκεια, αφού στην περίπτωση αυτή ολοκληρώνεται ένας ολόκληρος κύκλος του ύπνου.

Πηγή