Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν κύτταρο που μπορεί να “πολεμήσει” τον καρκίνο

karkinos 1024x683 1 Θεραπεία, Καρκίνος, Κύτταρο "Τ", ογκολόγος Γιώργος Άστρας

Η τυχαία ανακάλυψη Βρετανών επιστημόνων για κύτταρο που έχει την ικανότητα να εξολοθρεύει τον καρκίνο ίσως αποτελέσει την πιο ιστορική στιγμή στον ιατρικό κόσμο.

Ο ογκολόγος Γιώργος Άστρας εξηγεί πως αυτό το κύτταρο μπορεί να αποτελέσει την αρχή για νέες θεραπείες του καρκίνου.

Γιώργος Άστρας – Ογκολόγος
“Είναι πάρα πολύ εφικτό να γίνει και θα το ξαναπώ πως παρόμοια επανάσταση έχει γίνει στην ογκολογία με την ανοσοθεραπεία. Είναι ένα είδος κυττάρου του δικού μας ανοσοποιητικού συστήματος…εμείς ξέρουμε ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί εύκολα να εξολοθρεύσει τον καρκίνο, βάση αυτού το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα τα οποία ξέρουμε ότι πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα μέσα στο σώμα μας.“

Το κύτταρο “Τ”

Το λεγόμενο κύτταρο “Τ” που φαίνεται πως διαθέτει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες, σύμφωνα με τον ογκολόγο Γιώργο Άστρα, υπάρχει σε κάθε οργανισμό. Σε κάποιους είναι ενεργοποιημένο και λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Αναγνωρίζει ποια κύτταρα έχουν προσβληθεί από καρκίνο και τα εξουδετερώνει.

Γιώργος Άστρας – Ογκολόγος
“Θα αγγίξει το καρκινικό κύτταρο, θα αναγνωρίσει ότι δεν είναι κανονικό κύτταρο και θα το σκοτώσει αυτή η ανακάλυψη μας δείχνει ότι το λεγόμενο αυτό Τ κύτταρο μπορεί να αναγνωρίσει τα καλά από τα κακά κύτταρα και να χτυπήσει μόνο τα κακά. Αυτό που θα δείξει η μελέτη είναι σε ποιους ανθρώπους είναι ενεργοποιημένο, σε ποιους καρκίνους θα λειτουργήσει καλύτερα και έτσι από αυτό θα βγουν μια σειρά από καινούριες μελέτες και καινούριες θεραπείες.“

Από τις πρώτες έρευνες που έχουν γίνει επί του θέματος φαίνεται πως το κύτταρο Τ μπορεί να σκοτώσει τους καρκίνους του δέρματος, του αίματος, του εντέρου, του μαστού, των οστών, του προστάτη, των ωοθηκών, των νεφρών και του τραχήλου της μήτρας.

Γιώργος Άστρας – Ογκολόγος
“Το δοκιμάσανε σε αυτούς τους καρκίνους πρώτα και τώρα θα δοκιμαστεί και σε άλλους σε καμιά πενηνταριά κλινικές δοκιμές φάσεις. Περιμένουμε να δούμε ανάλογα αποτελέσματα και ελπίζουμε”.

Οι έρευνες πάνω στην πιο αισιόδοξη ανακάλυψη των Βρετανών επιστημόνων συνεχίζονται με τις πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου να έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2020.

Πηγή: alphanews.live