Απίστευτο! Ο «κλώνος» του Μπρούς Γουίλις επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Πούλησε τα δικαιώματα της εικόνας του σε γνωστή εταιρεία, ώστε να εξακολουθεί να «παίζει» σε ταινίες μετά την απόσυρσή του

CZTAK7WXSZGV5PIKWZINVNRYVI deepfake

Η απουσία του Μπρους Γουίλις από τον κινηματογράφο είναι μεγάλο πλήγμα για την Έβδομη Τέχνη και το Χόλιγουντ ψάχνει τρόπους να τον έχει για καιρό ακόμη -ίσως και για πάντα- σε ταινίες του.

Έτσι, ο ηθοποιός, που διαγνώστηκε με αφασία, πούλησε τα δικαιώματα της εικόνας του στην εταιρία Deepcake. Πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα στο Ντέλαγουερ, που ιδρύθηκε πριν από τη διάγνωση του Χολιγουντιανού αστέρα με αφασία.

https://t.co/4wZXzbeyST

Οι ειδικοί της πλατφόρμας δημιούργησαν, μέσω τεχνητής νοημοσύνης και μιας διαδικασίας που παραπέμπει σε ψηφιακή κλωνοποίηση, ένα ρεαλιστικό «ψηφιακό δίδυμο» του 67χρονου ηθοποιού.

Τον Αύγουστο του 2021, ένας ψηφιακός «κλώνος» του Γουίλις έκανε το ντεμπούτο του για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού ρώσικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι ειδικοί της Deepcake θα χρειαστούν τρεις έως πέντε ημέρες για να ξαναδημιουργήσουν τον σταρ του «Die Hard», προκειμένου να εμφανιστεί σε διάφορα πρότζεκτ.

«Μου άρεσε η ακρίβεια με την οποία εμφανίστηκε ο χαρακτήρας μου. Είναι μια μίνι ταινία στο συνηθισμένο μου είδος δράσης-κωμωδίας» δήλωσε ο σταρ στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και πρόσθεσε:

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα, ώστε να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Με την έλευση της σύγχρονης τεχνολογίας, ακόμη και όταν ήμουν σε άλλη ήπειρο, μπόρεσα να επικοινωνήσω, να εργαστώ και να συμμετάσχω σε γυρίσματα. Είναι μια πολύ νέα και ενδιαφέρουσα εμπειρία, και ευχαριστώ όλη την ομάδα».

https://pic.twitter.com/DcVi3hmn8w

Αυτό το είδος «ψηφιακής κλωνοποίησης» δεν είναι κάτι καινούργιο για τον χώρο του θεάματος. Οι παραγωγοί του Star Wars χρησιμοποιούν τεχνολογία «deepfake» για όλα τα μέλη του καστ και διασημότητες. Μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα που έχουν ψηφιακά αντίγραφα μέσω deepfake τεχνολογίας, είναι ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο Τζιμ Κάρεϊ και η Μισέλ Φάιφερ.

Η αφασία και απόσυρση από τον κινηματογράφο

Η οικογένεια του πρωταγωνιστή του «Pulp Fiction» ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι αποσύρεται, αφού διαγνώστηκε με αφασία, μια γλωσσική διαταραχή που προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη και επηρεάζει την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί.

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», έγραψε η οικογένειά του σε κοινή δήλωση και πρόσθεσε, ότι θα «απομακρυνθεί από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν.

Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας. Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον.

Όπως λέει πάντα ο Μπρους, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό» κατέληξε η δήλωση που ετοίμασε η σύζυγός του Έμμα, ​​η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ και όλα τα παιδιά του» έγραφε η ανακοίνωση της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην συζύγου του, Ντέμι Μουρ.