Bασίλειος Κωστέτσος:”Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνω μοναχός, να βοηθήσω ανθρώπους”

fdh ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δύσκολες ώρες περνά τους τελευταίους μήνες ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος, ο οποίος επτά μήνες πριν, είχε κάνει μία πολύ  σοβαρή χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας.

Ωστόσο, η περιπέτεια υγείας του δεν τελειώνει εδώ, αφού εδώ και δύο μήνες βασανίζεται με ένα νέο πρόβλημα υγείας, που τον ανάγκασε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο ζωής του.

Λόγω της νέας αυτής ασθένειας που τον προσέβαλε, ο γνωστός σχεδιαστής άλλαξε εντελώς την φαρμακευτική του αγωγή, την ίδια στιγμή που οι γιατροί ψάχνουν να βρούν ποια είναι ακριβώς η συγκεκριμένη ασθένεια που ταλανίζει τον οργανισμό του.

«Θεωρώ πως δεν είμαι ο ίδιος. Αισθάνομαι διαφορετικός.Πως είναι μερικές φορές που είσαι σαν χαμένος σε μία κατάσταση, δεν ξέρεις πως να λειτουργήσεις, κάπως έτσι αισθάνομαι.Έχω κάποια προβλήματα. Είμαι σε συνεχείς εξετάσεις. Προσπαθούν να βρουν οι γιατροί τι συμβαίνει. Αν αυτό που συμβαίνει έχει σχέση με το θέμα της εγχείρησης μου, με το θέμα της καρδιάς ή αν είναι από κάποιο άλλο πρόβλημα στον οργανισμό. Είναι ένα διαφορετικό πρόβλημα τώρα, δεν ξέρω τι ακριβώς. Παραλύουν οι μύες μου. Ψάχνουμε να το βρούμε, δεν το βρίσκουνε. Αλλάζω φάρμακα, αλλάζω διατροφές, γενικά τον τρόπο ζωής μου».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων, ο Βασίλειος Κωστέτσος. Ο ίδιος, αν και ταλαιπωρημένος, προσπαθεί να παραμένει αισιόδοξος, ενώ η πίστη του στο Θεό μετά το χειρουργείο είναι ακόμα πιο έντονη. Μάλιστα αποκάλυψε πως σκέφτεται κάποια στιγμή να γίνει μοναχός.

“Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνω μοναχός και να βοηθήσω ανθρώπους οι οποίοι είναι αποστασιοποιημένοι ή αηδιασμένοι αν θέλεις από όλα αυτά που συμβαίνουν στην εκκλησία να τους προσεγγίσω, να τους καθοδηγήσω και να τους συμβουλέψω, να τους διδάξω κάποια πράγματα”.

 

 

Πηγή