Celebrities

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν ολοκληρωθεί κι όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στους ημιτελικούς που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανάμεσα στα στοιχήματα για τη Eurovision, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα προγνωστικά για το televoting, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, μετά την Κροατία και την Ελβετία.

Αν και ο Ελβετός Nemo με το τραγούδι «The Code» βρισκόταν για πολύ καιρό στην κορυφή των προγνωστικών του μεγάλου νικητή του διαγωνισμού, ο Κροάτης Baby Lasagna πέρασε ξανά μπροστά, με το κομμάτι «Rim Tim Tagi Dim». Ο Nemo έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές για τη φωνή και το τραγούδι του, όμως ο Κροάτης έχει μία πιο δυναμική παρουσία στη σκηνή όπως φάνηκε στις πρόβες, συνεπώς αρκετοί θεωρούν πως ίσως αυτός να είναι ο λόγος που άλλαξαν πάλι τα δεδομένα.

Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι Ζάρι μπορεί να έχει πέσει πλέον στην 9η θέση για τον μεγάλο νικητή, βρίσκεται όμως σε πολύ καλό δρόμο στην ψηφορία του κοινού. Το ελληνικό τραγούδι εντυπωσίασε τους φαν του εξωτερικού από την πρώτη στιγμή και μετά την κυκλοφορία των βίντεο από τις πρόβες, σχολιάζεται θετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μένει να ολοκληρωθεί και η εμφάνιση στον ημιτελικό όπου εκεί θα ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το τοπίο, αφού και η σκηνική παρουσία παίζει μεγάλο ρόλο.

Το 2024, έγιναν μάλιστα ορισμένες αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οι θεατές που παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο, εκτός των χωρών που συμμετέχουν, θα μπορούν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια για 24 ώρες πριν από κάθε ημιτελικό και τον μεγάλο τελικό. Η ψηφοφορία στον μεγάλο τελικό θα ανοίξει επίσης λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού, θα παραμείνει ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων και για έως και 40 λεπτά μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού.

Πολύ καλή εμφάνιση στις πρόβες είχε και η Κύπρος με τη Sillia Kapsis και το τραγούδι «Liar», στα προγνωστικά όμως του τελικού κατέχει την 22η θέση.

Ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στη Μάλμε της Σουηδίας και συνολικά θα συμμετέχουν 37 χώρες. Η Κύπρος θα διεκδικήσει μία θέση στον μεγάλο τελικό στον α’ ημιτελικό της 7ης Μαΐου και η Ελλάδα στον β’ στις 9 του μήνα.

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024