Γιατί η Ναταλία Λιονάκη έγινε μοναχή στην Κένυα;

Με λευκό χιτώνα, χαμηλωμένο κεφάλι και λυμένα τα μακριά μαλλιά της, η γυναίκα που παρουσιάστηκε παραμονή Δεκαπενταύγουστου στη διαδικασία της μοναχικής κουράς, εκάρη μοναχή με το όνομα Φεβρωνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα. Είναι η ίδια γυναίκα που το ευρύ κοινό γνώρισε ως Ναταλία Λιονάκη, την όμορφη ανερχόμενη ηθοποιό που εγκατέλειψε την καριέρα της για να βρει τη γαλήνη στο σπίτι του Θεού.

«Είναι σαν να ανοίγει μέσα σου ένα παράθυρο και να μπαίνει το φως. Η απόφασή μου είναι συνειδητή. Συναισθάνεσαι τι είναι αυτό που σε καλεί και απλώς ξυπνάς μια μέρα και το εξωτερικεύεις. Από μικρή είχα κλίση στον Θεό. Εδώ έχω βρει τη γαλήνη και την ηρεμία. Εδώ προσεύχομαι για μένα και για όλο τον κόσμο. Έχω βρει το σπίτι μου στο σπίτι του Θεού», μου είχε εξομολογηθεί όταν τη συνάντησα στο απομακρυσμένο μοναστήρι της Κρήτης, στο οποίο έκανε τα πρώτα της βήματα στον μοναχισμό. Όμορφη όπως πάντα, αρκετά αδυνατισμένη και γαλήνια, τα φωτεινά πράσινα μάτια της καθρέφτιζαν την εσωτερική της αλήθεια.

Τίποτα δεν φαινόταν ικανό να σπείρει και το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας στην οριστική της απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού. Το μόνο της άγχος ήταν αν θα κατάφερνε αυτή, μια κοινή θνητή, να φανεί αντάξια της υψηλής αποστολής της, να υπηρετήσει πιστά τον νέο της ρόλο, έναν ρόλο που ουδεμία σχέση είχε με εκείνους που συνεχώς αναλάμβανε στην κοσμική ζωή της, όταν ως ηθοποιός συμμετείχε σε δημοφιλή σίριαλ όπως τα «Ζωή ξανά», «Βέρα στο δεξί», «Η ώρα η καλή» και «Φιλοδοξίες».

Το γεμάτο φωτογένεια πρόσωπό της, η όμορφη φρέσκια παρουσία της και το φυσικό, αβίαστο παίξιμό της, όσο και αν έθεταν όλες τις προδιαγραφές για μια υποσχόμενη καριέρα, ήταν ένας ασήμαντος, ανούσιος εξοπλισμός για το πνευματικό ταξίδι που θα πάταγε το restart στη ζωή της. Οι συνάδελφοί της ηθοποιοί και οι φίλοι της αιφνιδιάστηκαν από την απόφασή της, ενώ η μητέρα της σοκαρίστηκε και προσπαθούσε να βρει όσους την επηρέασαν και ίσως να θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αγνή ψυχή της. Έτσι, τουλάχιστον, πίστευε, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι η στροφή της κόρης της έγινε από δική της εσωτερική παρόρμηση και ανάγκη.

Πηγή: newreport

Ροη Ειδησεων

Επιστήμονες: Μελετάμε το νέο στέλεχος της mpox – Ο ιός αλλάζει ταχύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν

Επιστήμονες που μελετούν το νέο στέλεχος της mpox, που έχει διαδοθεί πέραν της Λαϊκής Δημοκρατίας…

27 Αυγούστου, 2024

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τη στρατηγική για την Ανώτερη Εκπαίδευση θα συζητήσει…

27 Αυγούστου, 2024

Να δοθεί “άδεια” σε Τ/κ για λειτουργία ξενοδοχείων στο Βαρώσι, λέει ο Αρικλί – Απειλές προς TUI

Τη στήριξή του στην αναφορά του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ για “παροχή άδειας” σε Τουρκοκύπριο επιχειρηματία…

27 Αυγούστου, 2024

Αισιοδοξία Υπουργού Εργασίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Αισιοδοξία ότι θα καταστεί εφικτή η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, εξέφρασε ο…

27 Αυγούστου, 2024

Ανοικτό Σχολείο Αγίας Νάπας: Αγορά Υπηρεσιών για εκπαιδευτές

Ο Δήμος Αγίας Νάπας διενεργεί Διαγωνισμό για Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές για διδασκαλία στο Ανοικτό…

27 Αυγούστου, 2024

Σχολικές τσάντες από €3,99 έως και €209 – Εύρος τιμών και επιλογών για σχολικά

Υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών και επιλογών σε όλες τις κατηγορίες των σχολικών ειδών, δήλωσαν τη…

27 Αυγούστου, 2024