Καίτη Γαρμπή: Πρόστιμο 1,7 εκατομμυρίου για φοροδιαφυγή

H συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμούσε στα δικαστήρια από το 2014

B0405B45 CAF2 460F 91B4 FBD7BBBCC4F0

Το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας αναφέρει πως η προσφυγή της τραγουδίστριας στα δικαστήρια όχι μόνο δεν λειτούργησε θετικά υπέρ της αλλά διπλασίασε από τους τόκους το ποσό, καθώς έχασε πλέον κάθε ένδικο μέσο και υποχρεούται πια να καταβάλει το ποσό στο ακέραιο.

Το καλοκαίρι του 2014 η Καίτη Γαρμπή με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook είχε αναφερθεί σε όσα γράφονταν για την ίδια σχετικά με τη μη δήλωση εισοδημάτων στην εφορία που κάλυπταν χρονικό διάστημα περίπου 10 ετών. Το ποσό, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, ανερχόταν σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια υποστήριξε πως τα δημοσιεύματα προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών της δεδομένων, περιέγραφε την υπόθεση με το ΣΔΟΕ και τόνιζε: «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την Καίτη Γαρμπή στη μακρόχρονη διαμάχη της με τη Εφορία, αφού της απόσβησε πρόστιμο 900.000 ευρώ. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ταυτίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, έναν χρόνο πριν, αντισυνταγματική τη δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

«Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ» δήλωνε το 2014 για τον φορολογικό έλεγχο η Καίτη Γαρμπή.

Αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις γύρω από την υπόθεση τα επόμενα 24ωρα.

ΠΗΓΗ: zappit.gr