Ο σεφ Λούης Παπαγεωργίου συμμετέχει στο ράλι Ακρόπολις (ΕΙΚΟΝΑ)

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Di Capilla Seaside Stories στον Πρωταρά σε έναν... διαφορετικό ρόλο - Αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Ράλι WRC στην Αθήνα

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Untitled Di Capilla, Λούης Παπαγεωργίου

Πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά ράλι. Αποτελεί μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), είναι σκληρό, εξαντλητικό για τους ανθρώπους και επίπονο για τις μηχανές. Έχει ονομαστεί “Το ράλι των Θεών” και είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες αυτοκινήτου. Ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και χρόνο με το χρόνο, έχτισε τον… μύθο του.

Ο ιστορικός αγώνας, που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από μία οκταετία απουσίας από το καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) επιστρέφει, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παρουσία του στον θεσμό για τη διετία 2021-2022.

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021 και ο κύπριος οδηγός Λούης Παπαγεωργίου θα είναι εκεί.

Το πάθος του και η αγαπη για το ράλι είναι γνωστό αφού πρόκειται για έναν από τους βετεράνους λάτρεις του αθλήματος. Όπως μας είχε αναφέρει, από μικρός, πριν καλά-καλά κλείσει τα δεκαοχτώ, έπιανε στα κρυφά το αυτοκίνητο των γονιών του και οδηγούσε. Η ευκαιρία για να ασχοληθεί αγωνιστικά του δόθηκε σε ηλικία 25 χρονών. Από τότε μέχρι σήμερα ασχολείται με το συγκεκριμένο σπορ όχι γιατί τον ενδιαφέρουν οι πρωτιές αλλά για τα συναισθήματα που νιώθει όταν οδηγεί.

“Από τη στιγμή που θα μπω μέσα στο αυτοκίνητο για να αγωνιστώ νιώθω άλλος άνθρωπος, ξεχνάω τα πάντα και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην οδήγησή μου”.

Το ράλι Ακρόπολις ήταν για τον ίδιο ένα όνειρο ζωής: “Το να συμμετέχει κάποιος στον συγκεκριμένο αγώνα είναι όνειρο ζωής των περισσοτέρων και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πέραν από το αυτοκίνητο που πρέπει να τηρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές, πρέπει και τα πληρώματα που συμμετέχουν να έχουν γερή κράση.”

Θα αγωνιστεί με την ομάδα TOPP motorsport στο τιμόνι ενός PEUGEOT rally 4.

image0 Di Capilla, Λούης Παπαγεωργίου

“Στόχος μου είναι να ανέβω την ράμπα του τερματισμού. Θα τρέξω στο όριο των δυνατοτήτων μου με σκοπό τον τερματισμό και την διάκριση στην κατηγορία του αυτοκινήτου μας.”

Συνοδηγός του θα είναι ο Ελλαδίτης Βασίλης Κούγιας

Τον Ιούνιο θα πάει για αναγνώριση των ειδικών διαδρομών, ενώ πριν τον αγώνα θα δοκιμάσει και να ρυθμίσει μαζί με την ομάδα μηχανικών του το αυτοκίνητο.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα δοθεί όπως αρμόζει σε αυτόν τον εμβληματικό αγώνα: κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός τουρισμού Ελλάδας, Λευτέρης Αυγενάκης: “Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές”.