To μενού στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Παυλόπουλος στον Ερντογάν (ΦΩΤΟ)

deipno3 0 0 Αλέξης Τσίπρας, Ελλάδα, ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ, Ταγίπ Ερντογάν

Επίσημο δείπνο παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Το δείπνο έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του ίδιου και της γυναίκας του.

Προσκεκλημένοι ήταν άτομα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, διπλωμάτες καθώς και εκπρόσωποι από τα τέσσερα Ιδρύματα της χώρας, το Ιδρυμα Λάτση, το Ιδρυμα «Ελπίδα» (του Βαρδή Βαρδινογιάννη), το Ιδρυμα Ωνάση και το Ιδρυμα Νιάρχου.

δειπνο

Απο τους υπουργούς την ελληνικής κυβέρνησης το παρόν έδωσαν οι Νικος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλετης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς κ.α. Παρούσα φυσικά και η σύζυγος του Πρωθυπουργού η οποία εντυπωσίασε επιλέγοντας ένα κομψό κόκκινο φόρεμα.

Το δείπνο που παρέθεσαν στον Τούρκο Πρόεδρο ήταν υψηλών προδιαγραφών και περιελάμβανε:

  • Γαρίδες με εσπεριδοειδή
  • Χόρτα με σελινόριζα
  • Φιλέτο σφυρίδα γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού
  • Φρούτα εποχής

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟΣτο τραπέζι που καθόταν ο Ταγίπ Ερντογάν, δόθηκε εντολή στο προσωπικό να μη σερβίρει αλκοόλ, καθώς η μουσουλμανική κουλτούρα και παράδοση το απαγορεύει.

Στο διάλειμμα του δείπνου τραγούδησε η παιδική ορχήστρα του ωδείου “Κόνταλυ” με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη.

 

Πηγή