Οι πιο περίεργες διατροφικές συνήθειες του…Hollywood

3bb8a4720c8ac9e4aa0a1e02a7c6b27a xl HOLLYWOOD, Δίαιτα, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΚΙΛΑ, ΜΕΛΕΤΗ, ΦΑΓΗΤΑ

1. Gwyneth Paltrow
Χρυσό γάλα.
 Οπαδός του συγκεκριμένου ροφήματος, είναι η Gwyneth Paltrow. Tα συστατικά που χρησιμοποιούμε για να το φτιάξουμε είναι το γάλα καρύδας, πιπέρι και κουρκουμά. Αν και υπάρχει ελάχιστη έρευνα όσο αφορά τα οφέλη, ωστόσο μερικές μελέτες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς καταπολεμάει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορες  ασθένειες, όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, το μεταβολικό σύνδρομο, η νόσο  του Alzheimer και διάφορες εκφυλιστικές καταστάσεις. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι αυτό και προστατεύει το σώμα μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη μακροζωία.

Η ετυμηγορία: Το χρυσό γάλα δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ωστόσο μπορείτε να πίνετε μια κούπα σε καθημερινή βάση. Όμως μη να μην το παρακάνετε, γιατί σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

2. Gisele Bündchen
Ο προσωπικός σεφ της Gisele αποκάλυψε ότι αποφεύγει να καταναλώνει μια ομάδα φυτών, τα λεγόμενα Στρυχνοειδή. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και οι  πιπεριές. Τα Στρυχνοειδή περιέχουν κάποιες ενώσεις που ονομάζονται αλκαλοειδή και μερικοί υποστηρίζουν ότι προκαλούν φλεγμονή στο σώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Gisele αποφεύγει τα παραπάνω λαχανικά.

Η ετυμηγορία: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία με έγκυρες επιστημονικές μελέτες που να υποστηρίζει ότι τα Στρυχνοειδή μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή. Επίσης η ποσότητα των αλκαλοειδών στις βρώσιμες μερίδες των λαχανικών είναι πολύ μικρή και με το μαγείρεμα μπορεί και να εξαλειφτεί. Αν έχετε κάποια φλεγμονώδη κατάσταση, όπως αρθρίτιδα, και δείτε ότι αν εξαλείψετε κάποια τρόφιμα βοηθάτε στην ελάφρυνση των συμπτωμάτων, τότε μειώστε την κατανάλωση τους. Όμως σε καμία άλλη περίπτωση δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσετε από τη διατροφή σας.

3. Victoria Beckham
Η Victoria Beckham είναι η πρώτη που ξεκίνησε την αλκαλική διατροφή και που στη συνέχεια πολλοί τη μιμήθηκαν. Η αλκαλική δίαιτα υποστηρίζει ότι όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών, αλλά ότι συμβάλει επίσης και στην αποτροπή προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα και ο καρκίνος. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει στόχο την ισορροπία του PH  στο σώμα. Το αίμα μας πρέπει να έχει PH 7,3 με 7,4. Σύμφωνα λοιπόν με την αλκαλική δίαιτα ανάλογα με τις τροφές που καταναλώνουμε μπορούμε να αλλάξουμε το PΗ στο αίμα και έτσι να αποτρέψουμε πολλά προβλήματα υγείας αλλά και την αύξηση του βάρους. Για να διατηρήσουμε όμως το PH σύμφωνα πάντα με τις αρχές της αλκαλικής δίαιτας, πρέπει να καταναλώνουμε  60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να αλλάξουμε ένα μη ισορροπημένο PH πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά σε 80% με 20%. Έτσι οι τροφές που επιτρέπονται είναι: φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, και όσπρια και χαμηλή σε κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά, δημητριακά, και το αλκοόλ.

Η ετυμηγορία: Όσο αφορά τους ισχυρισμούς ότι τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν το PH, δεν έχουν επιστημονική υπόσταση. Στην πραγματικότητα το σώμα μας ρυθμίζει μόνο του τη οξύτητα του. Τα οφέλη που ίσως προκύπτουν από την αλκαλική διατροφή προέρχονται από την αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων.

4. Salma Hayek
Η Salma Hayek πίνει το ζωμό που προέρχεται από τα οστά των ζώων. Και γιατί το κάνει αυτό; Γιατί θεωρεί ότι έχει βρει το ελιξίριο της νεότητας και το μυστικό ρόφημα για να κρατάει την επιδερμίδα της ελαστική και λαμπερή. 

Η ετυμηγορία: Ο ζωμός των οστών είναι το τέλειο παράδειγμα των υπερβολών που επικρατούν στο χώρο της διατροφής. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να συνδέει το συγκεκριμένο ζωμό με τη νεανικότητα.

Πριν πάρετε την απόφαση να ακολουθήσετε κάποια διατροφική συμβουλή του αγαπημένου σας σταρ του Hollywoood, θυμηθείτε ότι δεν είναι ειδικός στη διατροφή και δεν κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, για αυτό και το κάθε πρόγραμμα διατροφής πρέπει να είναι εξατομικευμένο. Οι δίαιτες που εμφανίζονται κατά καιρούς είναι προσωρινές με προσωρινά αποτελέσματα. 

 

Πηγή: AlphaNews.live