Αυτές είναι οι κινήσεις μίας οργανωμένης μαμάς για την καθημερινότητα του σχολείου

Το ξυπνητήρι χτυπάει, ξανά και ξανά. Τα παιδιά σηκώνονται με δυσκολία από το κρεβάτι και μέχρι να φύγετε από το

cf4d07138ccd7b2e00d844e525c2ae86 ΣΧΟΛΕΙΟ

Το ξυπνητήρι χτυπάει, ξανά και ξανά. Τα παιδιά σηκώνονται με δυσκολία από το κρεβάτι και μέχρι να φύγετε από το σπίτι για το σχολείο, επικρατεί ένα μικρό χάος με φωνές, τρέξιμο και πανικό. Στο τέλος, δε, φεύγετε αργοπορημένοι ενώ ενδέχεται να ξεχάσετε και κάτι που θα χρειαστεί να επιστρέψετε πανικόβλητες για να το πάρετε.

Μήπως είναι κάπως έτσι η καθημερινότητά σας τώρα που άνοιξαν τα σχολεία; Αν ναι, μάλλον κάτι κάνετε λάθος. Ή μάλλον δεν έχετε οργανωθεί σωστά. Δείτε παρακάτω ποιες βασικές κινήσεις κάνει μία οργανωμένη μαμά καθημερινά για ένα ήρεμο και χωρίς πανικό, πρωινό πριν το σχολείο.

Διαλέγει τα ρούχα των παιδιών από το βράδυ

Οι καλά οργανωμένες μαμάδες προετοιμάζουν τα ρούχα των παιδιών τους για το σχολείο από το βράδυ, ώστε να μην βιάζονται τα πρωινά. Διαλέξτε λοιπόν τα ρούχα μια μέρα πριν, όπως επίσης τα παπούτσια, τη ζώνη, τις κάλτσες ώστε να μην τρέχετε στις 7 π.μ.

Ετοιμάζουν το ταπεράκι με το φαγητό

Το να ετοιμάσετε και να βάλετε ένα τοστ στο τάπερ μπορεί να μην σας παίρνει περισσότερο από πέντε λεπτά αλλά αυτά τα πέντε λεπτά είναι πιθανό να γίνουν 10 ή και 15 όταν περιβάλλεστε από παιδιά. Οπότε και αυτό μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ.

Φεύγουν νωρίτερα

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν σκοπεύετε να φύγετε από το σπίτι στις 7:45 π.μ., το νωρίτερο που θα καταφέρετε είναι να είστε στην πόρτα στις 7:55. Αποφασίστε ποια είναι η καλύτερη στιγμή να φύγετε ώστε να μην αργοπορήσετε και βάλτε ως στόχο να φύγετε πέντε λεπτά νωρίτερα.

Ρυθμίζουν το ξυπνητήρι μερικά λεπτά νωρίτερα

Αν σας αρέσει το πρωινό χουζούρεμα και είστε από εκείνους τους τύπους που βάζουν το ξυπνητήρι να χτυπάει κάθε 10 λεπτά, το μυστικό είναι να το ρυθμίσετε να χτυπήσει 10 λεπτά νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται να κάνετε την μικροαλλαγή που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να ξυπνήσει, να απολαύσετε τα 10 επιπλέον πολύτιμα λεπτά ύπνου αλλά και να είστε στην ώρα σας!

Ετοιμάζουν την τσάντα από το προηγούμενο βράδυ

Μην αφήνετε τα παιδιά να ετοιμάσουν την τσάντα τους το πρωί. Και θα αργοπορήσετε ενώ το πιθανότερο πάνω στον πανικό να ξεχάσουν κάτι. Βάλτε τα να την ετοιμάσουν με την ησυχία τους από το προηγούμενο βράδυ.

Πηγή