Αυτές είναι οι top τροφές που καταπολεμούν το άγχος

Οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας και η προσπάθειά μας να χωρέσουμε όλες τις υποχρεώσεις σε ένα 24ωρο δημιουργούν εύλογα άγχος.

xipnima 1 Άγχος, τροφές

Οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας και η προσπάθειά μας να χωρέσουμε όλες τις υποχρεώσεις σε ένα 24ωρο δημιουργούν εύλογα άγχος. Αλλά και γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν και ειδικά τους τελευταίους μήνες με τον κορονοϊό, αποτελούν επιπλέον λόγο για να είστε περισσότερο στρεσαρισμένοι και να βρίσκεστε αντιμέτωποι με το άγχος, το οποίο νιώθετε να σας καταβάλει.

Ωστόσο, με την κατάλληλη διατροφή, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ψυχική σας διάθεση και να απολαύσετε μια πιο χαλαρή και ανέμελη καθημερινότητα.

Δείτε παρακάτω ποιες τροφές είναι οι καλύτερες για να καταπολεμήσετε το άγχος:

Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της μαύρης σοκολάτας, οι οποίες προέρχονται από το κακάο, συμβάλλουν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι επιδράσεις αυτές βοηθούν ώστε να υποχωρήσει το άγχος.

Σολομός

Είναι πλούσιος σε θρεπτικά Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία ωφελούν σημαντικά την υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος εν γένει. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, τα Ω3 λιπαρά αποδεδειγμένα βελτιώνουν τη διάθεση και προστατεύουν από την κατάθλιψη.

Γαλοπούλα

Η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που υπάρχει στη γαλοπούλα, έχει ισχυρή χαλαρωτική δράση κι έτσι μπορεί να μειώσει το αίσθημα του άγχους. Η τρυπτοφάνη προωθεί την παραγωγή της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή της χαράς και της καλής διάθεσης.

Μπρόκολο

Περιέχει μία σημαντική ποσότητα μαγνησίου, ενός μετάλλου με ισχυρή χαλαρωτική δράση.

Αμύγδαλα

Περιέχουν ψευδάργυρο, σίδηρο και καλά λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή διάθεση. Γενικά με τα αμύγδαλα ισχύει ο, τι και με το μπρόκολο.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Περιέχουν μαγνήσιο και  τρυπτοφάνη, τα οποία ο οργανισμός αξιοποιεί για να εκκρίνει σεροτονίνη, τη λεγόμενη και ορμόνη της ευτυχίας.

Πηγή