Αυτό το λαχανικό ευθύνεται που μυρίζει ο ιδρώτας σας

Μπορεί να ακούγεται ως περίεργο, όμως, σύμφωνα με σχετικές έρευνες ένα λαχανικό (αν και κανονικά είναι φρούτο) φέρει ευθύνη για

1 21

Μπορεί να ακούγεται ως περίεργο, όμως, σύμφωνα με σχετικές έρευνες ένα λαχανικό (αν και κανονικά είναι φρούτο) φέρει ευθύνη για την άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα. Αλλά πριν σας αποκαλύψουμε για ποιο πρόκειται, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η κακή μυρωδιά του σώματος προκαλείται λόγω των βακτηρίων που ζουν στις περιοχές όπου κυρίως ιδρώνουμε (μασχάλες, πόδια, κλπ) όπως είναι το Corynebacterium. Φυσικά, όσο πιο πολύ ιδρώνουμε τόσο πιο χειρότερα είναι.

Η κακοσμία του ιδρώτα σίγουρα εξαρτάται, επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό από τις τροφές που καταναλώνουμε καθώς πολλές από αυτές κάνουν το πρόβλημα εντονότερο.

Στην κατηγορία αυτών των τροφών ανήκει και ένα αγαπημένο, για πολλούς, λαχανικό. Η ντομάτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο κοτσάνι της τομάτας υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει τερπένια, ουσίες που χαρίζουν σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση τους (π.χ. στα πορτοκάλια).

Αν ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία όσων ιδρώνουν πολύ, θα πρέπει να ξέρετε και τον ρόλο που παίζει η ντομάτα στη μυρωδιά του ιδρώτα σας.

Πηγή