Αμυγδαλέλαιο: 3 τρόποι να το εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης

Ένα φυσικό έλαιο που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα.

china cel 334 46 Έλαιο, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΥΓΕΙΑ

Στις αρχαίες κινεζικές πρακτικές χρησιμοποιούσαν αμυγδαλέλαιο για αιώνες για να καταπραΰνουν και να μαλακώνουν το δέρμα και να θεραπεύουν μικρές πληγές και κοψίματα. Σήμερα, μπορούμε να βρούμε αμυγδαλέλαιο σε διάφορα προϊόντα ομορφιάς μιας και το συγκεκριμένο λάδι είναι εμπλουτισμένο με πολλές βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και ωμέγα 3.

Πώς όμως μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου; Ανακάλυψε πιο κάτω τους 3 τρόπους που θα κάνουν το δέρμα σου να λάμπει!

Ως ντεμακιγιάζ

Για να το χρησιμοποιήσεις ως ντεμακιγιάζ, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα – περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού – στην παλάμη σου. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου, άπλωσε απαλά το λάδι στα σημεία που θέλεις να αφαιρέσεις το μακιγιάζ.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε δίσκους ντεμακιγιάζ ή ζεστό νερό για να αφαιρέσεις το λάδι. Τέλος, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με το αγαπημένο σου καθαριστικό.

Ως καθαριστικό

Το αμυγδαλέλαιο έχει την ικανότητα να μεταφέρει άλλα αιθέρια έλαια πιο βαθιά στο δέρμα.

Μπορείς να αναμίξεις το αμυγδαλέλαιο με ένα αιθέριο έλαιο που είναι γνωστό ότι ωφελεί το δέρμα, όπως το τριαντάφυλλο, η λεβάντα, ή το έλαιο λεμονιού. Φρόντισε να δοκιμάσεις το αιθέριο έλαιο στο εσωτερικό του αγκώνα ή του καρπού σου πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου.

Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο στο αμυγδαλέλαιο και ανακάτεψε καλά. Εφάρμοσε το μείγμα λαδιού σε βρεγμένο δέρμα και ξέπλυνε με ζεστό νερό. Επειδή είναι καθαριστικό λαδιού, μπορεί να χρειαστεί να το ξεπλύνεις δύο φορές για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα.

Ως ενυδατική κρέμα

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αμυγδαλέλαιο ως ενυδατικό λάδι.

Για να το κάνεις αυτό, καθάρισε και στέγνωσε το δέρμα σου ως συνήθως. Στη συνέχεια, άπλωσε απαλά μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλά και άφησε το να απορροφηθεί από το δέρμα σου. Εάν το χρησιμοποιείς ως ενυδατική κρέμα, δεν χρειάζεται να το ξεπλύνεις.

TAGS