Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κάνετε κρύο ντους κάθε πρωί

Ενδεχομένως, η ιδέα του κρύου ντους να κάνει πολλού να ανατριχιάζουν. Να κρυώνουν και μόνο που το σκέφτονται και να

a4ccd1ab53e40f59e210c6e7e29259db ντους

Ενδεχομένως, η ιδέα του κρύου ντους να κάνει πολλού να ανατριχιάζουν. Να κρυώνουν και μόνο που το σκέφτονται και να το απορρίπτουν. Ωστόσο, και επιστημονικά αποδεδειγμένα, το να κάνεις κρύο ντους είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Δείτε παρακάτω, σύμφωνα με τους ειδικούς, γιατί είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα κρύο ντους:

Μειώνει τη φλεγμονή

Το κρύο μειώνει σημαντικά το πρήξιμο στο σώμα μέσω της αγγειοσυστολής, το αίμα εκτοξεύεται μακριά από φλεγμονώδεις περιοχές.

Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό

Καθώς οι φλέβες γίνονται πιο στενές, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται φυσικά για να παρέχει στο σώμα περισσότερο αίμα πλούσιο σε οξυγόνο. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού αναγκάζει την αναπνοή να επεκταθεί για να παρέχει στο αίμα περισσότερο οξυγόνο. Καθώς αναπνέουμε βαθύτερα και αντλούμε αίμα με υψηλότερο ρυθμό, τα κύτταρα μας λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, το οποίο τα βοηθά να λειτουργούν καλύτερα.

Βελτιώνει τη διάθεση

Κι, όμως, το κρύο ντους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Medical Hypotheses: «το κρύο ντους αυξάνει τη διαθεσιμότητα νευροδιαβιβαστών, όπως οι ενδορφίνες». Αυτό με τη σειρά του προκαλεί βελτίωση της διάθεσης.

Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών

Όταν λούζεστε με κρύο νερό, ενισχύετε τη λάμψη των μαλλιών. Τα μαλλιά περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, η οποία δρα ως ασπίδα γύρω από τα θυλάκια για να την προστατεύσει από βλάβες. Ακριβώς όπως οι φλέβες μας γίνονται μικρότερες όταν εκτίθενται στο κρύο, οι πόροι μας σφίγγουν επίσης στο κρύο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Επιπλέον, το κρύο ντους βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών στο δέρμα μας.

Πηγή