Επτά λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι γυναίκα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και πέρα από τη σημασία και την αξία της συγκεκριμένης ημέρας έχεις κι άλλους λόγους για

shutterstock290942954 Γυναίκα

svg%3E Γυναίκα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και πέρα από τη σημασία και την αξία της συγκεκριμένης ημέρας έχεις κι άλλους λόγους για να γιορτάζεις σήμερα. Είσαι γυναίκα και είναι υπέροχο. Και παρακάτω επτά λόγοι (βέβαια υπάρχουν και άλλοι πολλοί) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

Γίνεσαι μητέρα

Φέρνεις μια ζωή στη ζωή. Βιώνεις από πρώτο χέρι το θαύμα της φύσης. Αλλά ακόμη και αν δεν φέρεις η ίδια στον κόσμο ένα παιδί, έχεις μέσα σου το ένστικτο της μητρότητας. Αγαπάς χωρίς όρια και μεγαλώνεις ένα παιδί σαν δικό σου.

Παθιάζεσαι με τα πάντα

Και πάντα. Μία γυναίκα βρίσκει πάντα ένα λόγο να παθιαστεί με κάτι, από το απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο. Κι εξαιτίας αυτού του πάθους, απολαμβάνει καλύτερα τη ζωή, αλλά πετυχαίνει και πιο εύκολα τους στόχους που θέτει κάθε φορά.

Ανταπεξέρχεσαι σε όλους τους ρόλους

Μπορεί ο θυμόσοφος λαός να λέει ότι «δύο καρπούζια δεν χωράνε σε μία μασχάλη», αλλά μία γυναίκα όταν θέλει μπορεί τα να το καταφέρει. Μπορεί να είναι μία εργαζόμενη μητέρα, μπορεί να είναι μία μητέρα που μένει στο σπίτι, μπορεί να φέρει εις πέρας τους ρόλους της.

Δεν φοβάσαι να δείξεις την ευαίσθητη πλευρά σου

Να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Να κλάψεις, να γελάσεις, να θυμώσεις, να χαρείς, και να γκρινιάξεις. Μπορείς να δείξεις την ευαίσθητη πλευρά σου, χωρίς να φοβηθείς ότι θα σε πουν αδύναμη. Και ναι μπορείς να κλάψεις όταν δεις μία συγκινητική ταινία, χωρίς το άγχος να παρεξηγηθείς.

Ζεις περισσότερο

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Για την ακρίβεια, έχουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια περισσότερα από τους άντρες.

Έχεις εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες

Μπορεί οι άντρες να λένε περισσότερες λέξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν όμως μια πιο αδύναμη οργάνωση στη σύνταξη του λόγου και χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις κατ’ επανάληψη προκειμένου να γίνουν πειστικοί. Στο μεταξύ οι γυναίκες έχουν ανώτερες δεξιότητες επικοινωνίας και πιο πλούσιο λεξιλόγιο.

Είσαι γεννημένη ηγέτης

Δεν το λέμε εμείς, αλλά έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 7.280 ηγέτες -άνδρες και γυναίκες- από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς «προοδευτικών και επιτυχημένων πολυεθνικών και εθνικών εταιρειών».

Πηγή