Αισθητικές επεμβάσεις μαστού

Οι επεμβάσεις πλαστικής στήθους στην χώρα μας κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των γυναικών. Ο μαστός αποτελεί το απόλυτο

shutterstock 761310532

svg%3E

Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής μαστού. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πραγματοποιείται με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης τα οποία τοποθετούνται μέσω μικρής τομής η οποία δεν επηρεάζει την λειτουργικότητα του μαστού. Μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους είναι η αυξητική subfacial στην οποία η τομή γίνεται στην υπομάστιο και το ένθεμα τοποθετείται κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός. Οι ουλές μακροπρόσθεσμα είναι ανεπαίσθητες. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό τόσο στην όψη όσο και στην αφή.

Ανόρθωση στήθους

Η πτώση του στήθους αποτελεί φυσικό επακόλουθο της γήρανσης, της σημαντικής απώλειας βάρους ή του θηλασμού. Η ανόρθωση στήθους συνίσταται στην εκτομή της περίσσειας δέρματος, την ανακατανομή του μαστού και την επανασυρραφή του δέρματος ώστε η θηλή να βρεθεί στη φυσιολογική θέση. Στην περίπτωση κατά την οποία η πτώση συνοδεύεται και από απώλεια όγκου τότε η ανόρθωση στρήθους μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική. Αντίστοιχα όταν παρατηρείται περίσσεια μαστού η ανόρθωση συνοδεύεται από μειωτική.

Μειωτική στήθους

Η υπερτροφία του μαστού ή γιγαντομαστία αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που προκαλεί προβλήματα όπως ο πόνος στην πλάτη, η δερματίτιδα υπομαστικά, η αδυναμία άθλησης. Συχνά δημιουργεί στην γυναίκα και ψυχολογικά ζητήματα όπως αίσθημα ντροπής και αμηχανίας ή χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η μειωτική στήθους μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα. Συνίσται στην εκτομή της περίσσειας μαστού ώστε να αποκτήσει το φυσιολογικό, επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.

Ανισομαστία

Μικρή ασυμμετρία των μαστών παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις γυναίκες. Όμως η ανισομαστία σημαντικού βαθμού, η οποία γίνεται αισθητή, συνδέεται και με ψυχολογικά προβλήματα και επηρεάζει περισσότερο κορίτσια μικρής ηλικίας. Για να αντιμετωπιστεί, συνδυάζονται διάφορες τεχνικές όπως μειωτική, αυξητική ή ανόρθωση, ανάλογα με την περίπτωση, ώστε να επιτύχουμε ένα συμμετρικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Σωληνωτοί μαστοί

Σωληνωτοί ονομάζονται οι μαστοί που έχουν μικρή βάση και όγκο, επιμήκη ανάπτυξη και μεγάλη θηλαία άλω. Πρόκειται για μια συγγενή ανωμαλία η οποία μπορεί να είναι μονόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη. Η διόρθωση των σωληνωτών μαστών είναι μια σύνθετη επέμβαση που απαιτεί τροποποίηση του μαζικού αδένα, μείωση της διαμέτρου της θηλαίας άλω και τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr

Πηγή