Για ποιους λόγους μπορεί να καθυστερήσει η περίοδος

Η αλήθεια είναι πως όταν μία γυναίκα έχει καθυστέρηση, το μυαλό πηγαίνει στην εγκυμοσύνη. Αλλά η καθυστέρηση στην περίοδο δεν

fa4c0aa8a0084eeb8fae3bc4745a8789 περίοδος

Η αλήθεια είναι πως όταν μία γυναίκα έχει καθυστέρηση, το μυαλό πηγαίνει στην εγκυμοσύνη. Αλλά η καθυστέρηση στην περίοδο δεν σημαίνει αποκλειστικά πως είστε έγκυος. Μπορεί να οφείλεται και σε άλλους λόγους.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τελευταία έχετε συχνά καθυστέρηση περιόδου, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας για να εξετάσει πού μπορεί να οφείλεται αυτό. Ωστόσο, διαβάστε παρακάτω μερικούς λόγους που μπορεί να καθυστερούν την περίοδό σας:

Προβλήματα του θυρεοειδούς

Ο θυρεοειδής αδένας ρυθμίζει το μεταβολισμό και την ομαλή λειτουργία σε διάφορα όργανα του σώματος. Ο υπερθυρεοειδισμός όπως επίσης και ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην περίοδο και να προκαλούν καθυστέρηση.

Απότομη απώλεια βάρους

Η σημαντική και απότομη απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση στην περίοδο ενώ η ανορεξία και η βουλιμία είναι βασικοί παράγοντες της διαταραχής της περιόδου.

Πολυκυστικές ωοθήκες

Μια ακόμη αιτία καθυστέρησης της περιόδου είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ωορρηξία, άρα δεν έχουμε τη δεύτερη φάση του κύκλου με την παραγωγή προγεστερόνης και χωρίς αυτήν η περίοδος είναι ασταθής ή απούσα.

Χρόνιες ασθένειες

Οποιαδήποτε χρόνια νόσος που μένει αδιάγνωστη και χωρίς θεραπεία προκαλεί στρες στον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες περιόδους. Θα είναι καλό να εξετάζεται η κάθε περίπτωση και να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.

Πηγή