Καθοριστικές εξελίξεις στην υπόθεση Μαντλίν. Γυναίκα «κλειδί» χρηματοδοτεί τις έρευνες που παίρνουν παράταση

o MADELEINE MCCANN facebook αστυνομικοί, Γυναίκα, ΔΙΕΘΝΕΣ, εξαφάνιση, έρευνες, Μαντλίν Μακκάν, παράταση, υπόθεση Μαντλίν, χρηματοδότηση

Μια γυναίκα που θεωρείται «κλειδί» στην πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν που απασχολεί τα μέσα εδώ και χρόνια συνδράμει καθοριστικά στην έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό νέων στοιχείων, μέσα από χρηματοδότηση 154.000 λιρών που εξασφαλίζει. Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η έρευνα παρατείνεται μέχρι το Μάρτιο του 2018.

Η γυναίκα φέρεται να είναι βουλγαρικής καταγωγής και να ζούσε με το σύζυγό της στην Praia da Luz. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο σύζυγος της έχει φύγει πλέον από τη ζωή και ήταν Γερμανός.

Τον περασμένο Μάιο, δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακκάν, αστυνομική πηγή αποκάλυψε πως βασική ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού είναι μια γυναίκα, που βρισκόταν κοντά στο τουριστικό θέρετρο, αλλά πλέον δεν ζει στην Πορτογαλία.

Όπως είχε τονίσει η πηγή, αυτή η γυναίκα «είναι κλειδί για την υπόθεση», προσθέτοντας πως «ύστερα από μήνες ασταμάτητης δουλειάς και ερευνών, η αστυνομία θα είναι σύντομα σε θέση να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα. Οι αστυνομικοί ελπίζουν πως αυτή η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει σε μία σύλληψη».

Η μάρτυρας Jeny Murat υποστήριξε πως αυτή η γυναίκα της τράβηξε την προσοχή, καθώς είχε «περίεργη συμπεριφορά» και κοιτούσε επίμονα το διαμέρισμα, όπου ζούσε η μικτή Μαντλίν με την οικογένεια της.

Η Murat είχε πάει για ψώνια και επέστρεφε στο σπίτι της, όταν είδε τη γυναίκα να στέκεται δίπλα από έναν φανοστάτη.

«Ήταν σούρουπο και είδα μια γυναίκα να στέκεται στη γωνία του δρόμου και να κοιτάζει επίμονα. Δεν την γνώριζα, αλλά μου τράβηξε την προσοχή γιατί φορούσε μοβ ρούχα και επίσης γιατί είναι ασυνήθιστο για οποιονδήποτε – και κυρίως για μια γυναίκα- να στέκεται μόνη στο δρόμο του τουριστικού θέρετρου και απλώς να κοιτάζει το κτίριο.

Την επόμενη ημέρα, ακούσαμε ότι ένα μικρό κορίτσι χάθηκε και στη συνέχεια είπα στους αστυνομικούς για τη γυναίκα που είχα δει. Ήταν περίεργο να στέκεται εκεί μια γυναίκα μόνη της. Δεν την αναγνώρισα και δεν έχω κανένα στοιχείο για την ταυτότητά της αλλά φαίνεται λίγο ύποπτη. Αν αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση, ελπίζω η αστυνομία να την βρει, όπου κι αν βρίσκεται», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Daily Mail

 

Πηγή: Huffpost