Μικρά μυστικά της κουζίνας που θα σας βγάλουν από τον πανικό

Συμβαίνουν και στις καλύτερες μαγείρισσες διάφορα μικροατυχήματα μέσα στην κουζίνα και δη στη μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική. Αλλά για όλα υπάρχει λύση, αφού όπως είναι γνωστό, η κουζίνα έχει τα δικά της μικρά μυστικά. Δείτε παρακάτω τρία από αυτά: Βάζετε αλεύρι στο χέρι όπως λέει η συνταγή, αλλά η ζύμη κολλάει Σε αυτή την περίπτωση, …

790f796c1a36f33b9274537f77d71b5c ΚΟΥΖΙΝΑ

Συμβαίνουν και στις καλύτερες μαγείρισσες διάφορα μικροατυχήματα μέσα στην κουζίνα και δη στη μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική. Αλλά για όλα υπάρχει λύση, αφού όπως είναι γνωστό, η κουζίνα έχει τα δικά της μικρά μυστικά.

Δείτε παρακάτω τρία από αυτά:

Βάζετε αλεύρι στο χέρι όπως λέει η συνταγή, αλλά η ζύμη κολλάει

Σε αυτή την περίπτωση, καθαρίζεις τα χέρια από αλεύρι (για αρχή) και κατόπιν ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο. Γενικά, είναι προτιμότερο να βάζεις ελαιόλαδο στα χέρια, παρά αλεύρι.

Το κέικ δεν ξεκολλάει από τη φόρμα και ας έχει κρυώσει

Αυτό και αν είναι από τα πιο συχνά προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση, βρέχετε με ζεστό νερό μια καθαρή πετσέτα, την στραγγίζετε και κατόπιν την τυλίγετε γύρω από τη φόρμα του κέικ. Την αφήνετε για 5 λεπτά περίπου, και δοκιμάζετε ξανά να βάλετε το.

Η κρέμα γάλακτος δεν δένει, όπως λέει η συνταγή

Εδώ, σταματάτε το χτύπημα και βάζετε το σκεύος για λίγο στην κατάψυξη. Αφού κρυώσει αρκετά, χτυπάτε και πάλι την κρέμα. γενικά, η κρέμα γάλακτος όταν τη χτυπάτε θα πρέπει να είναι παγωμένη και το σκεύος να μην είναι ζεστό.

Πηγή