Ο Louis C.K. επιβεβαιώνει τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και απολογείται με μία επιστολή

o LOUIS CK facebook life, Louis C.K., απολογία, Γυναίκα, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, κατηγορίες, κωμικός, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ, αφού μετά τον , τον Kevin Spacey, τον Casey Affleck και τον Dustin Hoffman ήρθε η σειρά του κωμικού Louis C.K.

Την περασμένη Πέμπτη οι New York Times δημοσίευσαν τις κατηγορίες πέντε συνολικά γυναικών ηθοποιών οι οποίες δήλωσαν ότι ο Louis C.K. αυνανιζόταν ενώ τους μιλούσε στο τηλέφωνο ή και ακόμα μπροστά στα μάτια τους. Οι μαρτυρίες των γυναικών αφορούν τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έως και τα μέσα του 2000, όταν ο κωμικός «συνήθιζε» να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα σε συναδέλφους του.

Έπειτα από τον ντόρο που προκλήθηκε, ο ηθοποιός αποφάσισε να πάρει θέση και έτσι δημοσίευσε μια επιστολή στο περιοδικό Variety με την οποία απολογείται για τις πράξεις του και δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει πίσω και να πάρει χρόνο για να ακούσει όσα έχουν να ειπωθούν.

«Η δύναμη που είχα σε αυτές τις γυναίκες προερχόταν από το θαυμασμό τους για μένα. Όμως, χρησιμοποίησα ανεύθυνα αυτή την εξουσία», αναφέρει στην επιστολή του ενώ ζητά συγγνώμη από την οικογένειά του και τον επί μακρόν μάνατζέρ του Dave Becky, ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε από τους Times ότι πίεζε τα θύματα να μη μιλήσουν για τις εμπειρίες τους με τον Louis C.K.

«Πάντα, έλεγα στον εαυτό μου ότι είναι οκ αυτό που κάνω επειδή ποτέ δεν έδειξα σε μία γυναίκα το πέος μου χωρίς να τη ρωτήσω πρώτα. Μετά από καιρό κατάλαβα ότι το να έχεις εξουσία σε κάποιον και να του ζητάς να δει το πέος σου δεν είναι ερώτηση, είναι εξ ορισμού δύσκολη κατάσταση για εκείνον», σημειώνει σε άλλο σημείο της επιστολής και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά για το οποίο να συγχωρώ τον εαυτό μου. Και πρέπει να συμφιλιωθώ με το ποιος είμαι, κάτι ελάχιστο σε σύγκριση με όσα προκάλεσα σ’ εκείνες τις γυναίκες».

Κλείνει την επιστολή του λέγοντας πως αντιλαμβάνεται και ζητά ειλικρινή συγχώρεση για το κακό που έχει προκαλέσει τόσο στα θύματα όσο και στους συνεργάτες του και την οικογένειά του αλλά και σε όποιον άλλο βασίστηκε στον ίδιο όλα αυτά τα χρόνια.

 

Πηγή: Huffpost