Οι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές

Επιτέλους, η άδεια σας έφτασε και ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές. Αλλά προτού φύγετε κι αφού θα λείψετε για κάποιες

160509 euxaristo k asfales taksidi me to paidi sto autokinito διακοπεΣ, Νέα Αμμοχώστου

Επιτέλους, η άδεια σας έφτασε και ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές. Αλλά προτού φύγετε κι αφού θα λείψετε για κάποιες ημέρες, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που είναι απαραίτητες να κάνετε, προτού φύγετε από το σπίτι.

Δείτε ποιες είναι αυτές

Καθάρισμα κι έλεγχος ψυγείου

Πολλοί αμελούν να καθαρίσουν το ψυγείο προτού φύγουν, αλλά είναι λάθος. Πετάξτε λαχανικά και φρούτα που δεν προλάβατε να καταναλώσετε, ταπεράκια με φαγητά και προϊόντα που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα της απουσίας σας. Επίσης, πριν φύγετε από το σπίτι, τσεκάρετε αν η πρίζα του ψυγείου είναι στην πρίζα.

Σκούπισμα και σφουγγάρισμα

Καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα του σπιτιού προτού φύγετε, διότι όταν επιστρέψετε, θα το βρείτε καθαρό. Αν δεν προλαβαίνετε, ένα σκούπισμα και σφουγγάρισμα είναι απαραίτητο. Επίσης, πετάξτε τρόφιμα και προϊόντα που έχετε εκτός ψυγείου και ενδέχεται να χαλάσουν όσο θα λείπετε, όπως οι πατάτες που μυρίζουν και πολύ άσχημα.

Πλύσιμο ρούχων

Μην αφήνετε άπλυτα, διότι όλες τις ημέρες της απουσίας σας, θα μυρίσουν. Βάλτε μπουγάδα πριν φύγετε. Άλλωστε, το καλοκαίρι τα ρούχα στεγνώνουν στο πι και φι.

Εξοικονομείστε ενέργεια

Γιατί να χαλάτε άσκοπα ρεύμα στο σπίτι σας όταν θα απουσιάζετε; Μια καλή λύση είναι να αποσυνδέσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα. Εξάλλου, έτσι προστατεύετε και τις ηλεκτρικές συσκευές (οθόνη υπολογιστή, τηλεόραση κ.α.) από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Χρήματα και αντικείμενα αξίας

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο καλό είναι να μην αφήσετε χρήματα ή αντικείμενα αξίας όσο θα λείπετε. Φροντίστε να μεταφέρετε κοσμήματα ή άλλα τιμαλφή σε τραπεζική θυρίδα ή σε συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο εμπιστοσύνης. Όσο για τα χρήματα, καλό θα ήταν να γίνει κατάθεση στην τράπεζα.

Πηγή