ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκδήλωση “Equal Pay Day” από ΟΓΕΕ Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

viber image 2019 03 03 18 003 Γυναίκα, Εργασία, Νέα Αμμοχώστου, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Η BPW Cyprus πρωτοστατεί και φέτος στην προώθηση της εκστρατείας Equal Pay Day, για τη διασφάλιση ίσης αμοιβής, για ίσης αξίας εργασία, μεταξύ ανδρών και γυναικών, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου, 2019.

Η ΚΟΓΕΕ (Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο μεγάλο πρόβλημα της ανισοσκέλειας στην αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στο Παραλίμνι από την ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Στο Παραλίμνι, χθες Σάββατο, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου με επικεφαλής την Πρόεδρο, κα Μαρία Μηλιώτου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου ενημέρωναν το κοινό για την ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

viber image 2019 03 03 18 001 Γυναίκα, Εργασία, Νέα Αμμοχώστου, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Η εκστρατεία “Equal Pay Day”

Η μη εξάλειψη της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών, ανάγκασε και φέτος την BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ: Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών) να εντείνει τις προσπάθειες της, ενισχύοντας την εκστρατεία Equal Pay Day.

viber image 2019 03 03 18 002 Γυναίκα, Εργασία, Νέα Αμμοχώστου, ΟΓΕΕ Αμμοχώστου

Στο πλαίσιο των ενεργειών, με την ευκαιρία της Ημέρας Ίσης Αμοιβής, για ίσης αξίας εργασία ανδρών και γυναικών, η BPW Κύπρου συνεχίζει τις προσπάθειες για μείωση κι εξουδετέρωση της ψαλίδας.

Παρόλο που η ισότητα των αμοιβών στις εργασιακές σχέσεις διέπεται από ένα επαρκές θεσμικό πλαίσιο εναρμονισμένο με το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο, στην πράξη καταγράφεται σημαντική διαφορά των γυναικείων αμοιβών έναντι των αντιστοίχων ανδρικών. Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat, η ψαλίδα στην Κύπρο είναι 14% για ίσης αξίας εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η Κύπρια γυναίκα θα πρέπει να εργαστεί 52 ημέρες περισσότερο τον χρόνο, για να μπορέσει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο μισθού με τον άνδρα.

Υπάρχει η νομοθεσία περί Ίσης αμοιβής για Ίσης αξίας εργασία, ανεξάρτητα από το φύλο του εργαζομένου(177(1)2002). Το σύστημα στην Κύπρο βασίζεται σε κοινά κριτήρια για όλους τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες ώστε να καταργείται κάθε διάκριση λόγω φύλου αλλά στην πράξη καταγράφεται σημαντική διαφορά με το χάσμα στις συντάξεις να αγγίζει το 37.2%.

Famagusta.News