Πέντε πράγματα που πετυχαίνετε κάνοντας συχνά σεξ

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία και σας χαρίζει μακροζωία. Ενδεχομένως να σας ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά το παραπάνω είναι

gnekstr10 sex

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία και σας χαρίζει μακροζωία. Ενδεχομένως να σας ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά το παραπάνω είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο, βάσει σχετικών μελετών.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως ένα από τα μυστικά για να ζήσετε περισσότερα χρόνια είναι το συχνό σεξ. Κι αυτό διότι τα οφέλη του στην υγεία είναι πολλά

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά και πως το να κάνεις σεξ το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα, μπορεί να σας χαρίσει μακροζωία.

Ανακουφίζει από το στρες

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Αριζόνα, όταν οι γυναίκες συνευρίσκονταν με τους συντρόφους τους, ανέφεραν ότι είναι πιο ευτυχισμένες και λιγότερο στρεσαρισμένες την επόμενη ημέρα.

Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη

Αρκετές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που κάνουν συχνότερα σεξ, παρουσίαζαν μεγαλύτερη αντίσταση στον διαβήτη τύπου 2.

Ο οργασμός δίνει χρόνια

Σε μια σχετική βρετανική μελέτη που διήρκησε 10 χρόνια σε δείγμα χιλίων ανδρών στη Βρετανία, αποδείχθηκε πως όσοι είχαν τουλάχιστον δύο οργασμούς την εβδομάδα, είχαν το μισό ποσοστό θανάτων σε σύγκριση με εκείνους που ανέφεραν μόλις έναν τον μήνα.

Έχει αντικαρκινική δράση

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.

Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Το σεξ αποδεικνύεται ευεργετικό για την καρδιά, λόγω των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών. Επίσης, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο. Μάλιστα, σχετική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως το να κάνεις σεξ πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού στους άντρες κατά 50%.

Πηγή