Πώς να διώξετε εύκολα τους πιο συχνούς λεκέδες στα παιδικά ρούχα

Τα παιδιά είναι πιο απρόσεκτα και τα ρούχα τους λεκιάζονται πολύ πιο εύκολα και συχνά από εκείνα των ενήλικων. Ειδικά,

eb1ee66d37aeca56a859fd3775b43787 λεκέδες

Τα παιδιά είναι πιο απρόσεκτα και τα ρούχα τους λεκιάζονται πολύ πιο εύκολα και συχνά από εκείνα των ενήλικων. Ειδικά, το καλοκαίρι που είναι συνέχεια έξω, τρέχουν, παίζουν ή τρώνε παγωτό, το να λερωθούν, είναι φαινόμενο σχεδόν καθημερινό.

Και ο πονοκέφαλος για τις μαμάδες, αφού κάποιοι λεκέδες είναι δύσκολοι. Κι, όμως, υπάρχει τρόπος για να τους αφαιρέσετε. Δείτε παρακάτω ποιοι είναι οι πιο συχνοί «παιδικοί» λεκέδες και πώς μπορείτε να τους εξαφανίσετε, εύκολα.

Σοκολάτα

Αφήστε τη σοκολάτα να σκληρύνει εντελώς και στη συνέχεια αφαιρέστε την όσο πιο απαλά μπορείτε.

Αν ο λεκές είναι από σοκολάτα γάλακτος χρησιμοποιήστε λίγες σταγόνες από σόδα μαγειρικής και τρίψτε ελαφρώς. Αν πάλι ο λεκές είναι από μαύρη σοκολάτα, χρησιμοποιήστε δυο κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό.

Για να πλύνετε το μπλουζάκι χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό και δυο φλιτζάνια νερό. Αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Τσίχλες, κόλλες και άλλες κολλώδεις ουσίες

Για να φύγει η τσίχλα είναι απαραίτητο να παγώσει πρώτα το ένδυμα, οπότε τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Όταν η τσίχλα θα σκληρύνει θα μπορέσετε να την αφαιρέσετε με μεγάλη ευκολία.

Για λεκέ από κόλλα ή άλλες κολλώδεις ουσίες χρησιμοποιήστε ασετόν και μια βούρτσα. Μόλις στεγνώσει η κόλλα από το ρούχο, βάλτε ασετόν στο σημείο εκείνο και τρίψτε το πολύ καλά. επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φύγει ο λεκές. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το ρούχο να είναι δεκτικό στο ασετόν για να μην ξεβάψει.

Χυμός φρούτων

Βάλτε το ρούχο σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε λίγο απορρυπαντικό και προσθέστε ζεστό νερό. Στη συνέχεια εφαρμόστε πάνω στον λεκέ – που θα έχει ήδη ξεθωριάσει – λίγο λευκό ξύδι με νερό και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Αίμα

Αν ο λεκές είναι φρέσκος αντιμετωπίστε τον αμέσως με νερό. Αν είναι παλιός μουλιάστε το ρούχο σε μια λεκάνη με κρύο αλατισμένο νερό (2 κουταλιές σούπας αλάτι ανά λίτρο νερού) για 2-3 ώρες και στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Πηγή