Πώς να κρατήσετε δυνατή τη σχέση σας μετά τον ερχομό του παιδιού

Όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια για να κρατηθούν ζωντανές, αφού τίποτα δεν είναι δεδομένο, έτσι και με το

shutterstock 764441134 ζευγάρι

Όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια για να κρατηθούν ζωντανές, αφού τίποτα δεν είναι δεδομένο, έτσι και με το γάμο θέλει τη δική του προσπάθεια για να κρατηθεί «ζωντανός». Ειδικά, όταν έρχεται στον κόσμο το πρώτο παιδί, που αλλάζει τις ισορροπίες τον πρώτο καιρό.

Και αυτές οι ισορροπίες, αν το ζευγάρι δεν προσπαθήσει να τις ισοσταθμίσει και να τις επαναφέρει με τον καιρό στην αρχική κατάσταση προ παιδιού, τότε δεν αποκλείεται ο γάμος να περάσει κρίση. Κάτι που έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι και χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα όπια προβλήματα και να κάνετε τον γάμο σας πιο ισχυρό μετά τον ερχομό του παιδιού.

Δείτε παρακάτω:

Σημασία έχει η επικοινωνία

Το άλφα και το ωμέγα στη σχέση του ζευγαριού είναι η επικοινωνία. Μιλήστε μεταξύ σας με ειλικρίνεια. Πείτε αυτά που σας ενοχλούν, που θέλετε να κάνετε, πράγματα που σας λείπουν, που απολαμβάνετε.

Μην παραμελείτε το σεξ

Ειδικά, μετά τον ερχομό του παιδιού για πολλές γυναίκες το σεξ δεν είναι στις προτεραιότητές της. Η λίμπιντο μπορεί να κατέβει. Αλλά δεν πρέπει να το παραμελείτε. Όπως δεν πρέπει να παραμελείτε και τον σύζυγό σας. Εξάλλου, όταν είμαστε καλά σεξουαλικά, όλα είναι καλύτερα. Μην υποτιμάτε τη δύναμη της σεξουαλικής ενέργειας σε μία σχέση.

Πηγή