Στέλλα Μακάρτνεϊ: Όταν η μόδα συναντά την ανακύκλωση

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Στέλλα Μακάρτνεϊ παρουσίασε στην Οπερα του Παρισιού μια συλλογή, που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος της από ανακυκλώσιμα υφάσματα και ρούχα second hand, παρουσία μιας πλειάδας αστέρων της σόουμπιζ, με πρώτη τη διάσημη παρουσιάστρια Οπρα Γουίνφρεϊ.

Η δημιουργός επωφελήθηκε από την επίδειξη στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού για να τραβήξει την προσοχή στην εκστρατεία της στο Instagram #ThereSheGrows, που στοχεύει στη διάσωση του τροπικού δάσους της Σουμάτρας.

Την επίδειξη άνοιξε ένα μοντέλο που φόραγε ένα παλτό από συνθετικό δέρμα. Το τοπ μόντελ Ναταλία Βοντιάνοβα είχε ζωγραφίσει ένα τατουάζ με τη λέξη “SOS” στο ένα της ζυγωματικό. Άλλα μοντέλα είχαν τατουάζ με συνθήματα όπως “Green is the new black” (Το πράσινο είναι το νέο μαύρο).

Οι αστέρες του Χόλιγουντ Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντρου Μπάριμορ και Ρούνι Μάρα, όπως και η τραγουδίστρια Πινκ συμμετέχουν ήδη στην εκστρατεία #ThereSheGrows, που θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στο θέμα της αποψίλωσης του Leuser Ecosystem, σε αυτή τη μοναδικής ομορφιάς περιοχή της Σουμάτρας.

Η Στέλλα Μακάρτνεϊ χρησιμοποίησε βίντατζ υφάσματα για τις δημιουργίες της σε χρώματα μπλε, πράσινο, έντονο κίτρινο, μαύρο. Το κεντρικό κομμάτι αυτής της συλλογής είναι ένα πολύχρωμο φόρεμα που συναρμολογήθηκε από κομμένα σε λωρίδες t-shirt.

Η παρουσιάστρια κι επιχειρηματίας Οπρα Γουίνφρεϊ, από τις πρώτες θέσεις των προσκεκλημένων, είπε στους δημοσιογράφους ότι “λάτρεψε το ντεφιλέ και στηρίζει απόλυτα” την εκστρατεία για το δάσος της Ινδονησίας, τη μοναδική περιοχή στον κόσμο όπου συγκατοικούν τίγρεις, ρινόκεροι, ουρακοτάγκοι και ελέφαντες.

Η καλλονή Κάρλι Κλος έδωσε επίσης το παρόν στην επίδειξη, ενώ η Κάια Γκέρμπερ, η 17χρονη κόρη της Σίντι Κρόφορντ, φόρεσε μια ολόσωμη φόρμα σε χακί αποχρώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Κώστας Κουμής: “Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού”

Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Yφυπουργός…

1 Μαΐου, 2024

7.280 υποψήφιοι διεκδικούν 3.227 θέσεις στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Συνολικά,…

1 Μαΐου, 2024

Εκλογές 2024: Σε λειτουργία τέθηκε η υπηρεσία «Τί Ψηφίζω»

Σε λειτουργία τέθηκε για πρώτη φορά σήμερα η ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών «Τί Ψηφίζω».…

1 Μαΐου, 2024

Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα, λέει ο Έρχιουρμαν

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν ΄Ερχιουρμαν, υποστήριξε ότι η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»…

1 Μαΐου, 2024

Αδίκημα η παράνομη υλοτομία δέντρων, υπενθυμίζει ενόψει Πάσχα το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μαζί με τις ευχές για…

1 Μαΐου, 2024

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,…

30 Απριλίου, 2024