Τα δύο κρίσιμα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο μαγείρεμα

Η μαγειρική, η αλήθεια είναι, έχει τα δικά της μικρά μυστικά για να πετύχει η συνταγή και να έχεις το

790f796c1a36f33b9274537f77d71b5c μαγειρεμα

Η μαγειρική, η αλήθεια είναι, έχει τα δικά της μικρά μυστικά για να πετύχει η συνταγή και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μυστικά που ενδεχομένως ξεφεύγουν σε πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη που στο τέλος δεν έχεις το μαγειρικό αποτέλεσμα που θέλεις. Και ας πιστεύεις ότι έχεις ακολουθήσει πιστά τη συνταγή ή νομίζεις πως πρόκειται για μία εύκολη συνταγή, αλλά στο τέλος δεν ξέρεις τι πήγε λάθος.

Δες παρακάτω δύο κρίσιμα και συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο μαγείρεμα:

Δεν ανακατεύουν συχνά τα μακαρόνια

Νομίζεις πως το να βράσεις μακαρόνια είναι εύκολη υπόθεση; Τότε, γιατί δεν σου βγαίνουν καλά όλες τις φορές; Ή γιατί αρκετές φορές σου λασπώνουν ή είναι κολλημένα μεταξύ τους. Μήπως κάνεις κι εσύ το συχνό λάθος; Ποιο είναι αυτό;

Δεν τα ανακατεύεις όταν τα ρίχνεις στην κατσαρόλα. Ή τα ανακατεύεις τότε αλλά μετά τα αφήνεις. Τα μακαρόνια θέλουν συχνό ανακάτεμα λόγω του αμύλου που απελευθερώνεται κατά το βράσιμο.

«Μπουκώνουν» το τηγάνι

Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις να τηγανίσεις μεγάλη ποσότητα, όπως πολλές πατάτες, σε βολεύει να τα βάζεις όλα στο τηγάνι να τελειώνεις. Ωστόσο, όταν το «μπουκώνεις», το φαγητό δεν θα μαγειρευτεί καλά. Οπότε προτίμησε τις δύο ή ακόμη και τρεις τηγανιές για σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή