Ταξίδι με τα παιδιά: Τα απαραίτητα που πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο

Φέτος, οι διακοπές περιλαμβάνουν οδικό ταξίδι. Σε κάποιους γονείς μπορεί να φαίνεται λίγο «βουνό» και να τους αγχώνει για το

160509 euxaristo k asfales taksidi me to paidi sto autokinito Ταξίδι

Φέτος, οι διακοπές περιλαμβάνουν οδικό ταξίδι. Σε κάποιους γονείς μπορεί να φαίνεται λίγο «βουνό» και να τους αγχώνει για το αν θα αντέξουν τα παιδιά σε ένα ταξίδι αρκετών ωρών. Αλλά τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης.

Αν οργανωθείτε κι εξοπλιστείτε σωστά, θα γλιτώσετε πολλά και κυρίως την έξτρα γκρίνια των παιδιών σας. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο αυτοκίνητο.

Πετσέτες

Είναι καλό να υπάρχουν στο αυτοκίνητο σε περίπτωση που λερωθούν ή ιδρώσουν ή βρεχτούν για να τα σκουπίσετε.

Μωρομάντηλα

Είτε πρόκειται για θέματα τουαλέτας είτε για κολλώδη δάχτυλα, χρειάζεται να έχει μέσα στο αυτοκίνητο μωρομάντηλα. Εξαιρετικά εύχρηστα.

Έξτρα πάνες

Αν έχετε μωρά ή μικρά παιδάκια, κρατήστε σε μια ξεχωριστή τσάντα μερικές πάνες για ώρα ανάγκης. Όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν, την ίδια τσάντα μπορείτε να την γεμίσετε με τα απαραίτητα για την κάθε ηλικία.

Απολυμαντικό χεριών

Ειδικά φέτος λόγω κορονοϊού επιβάλλεται. Κρατήστε κοντά ένα φυσικό απολυμαντικό χεριών χωρίς χημικές ουσίες ώστε να το χρησιμοποιήσετε και να καθαρίσετε τα χεράκια των παιδιών.

Χαρτομάντηλα

Διευκολύνετε τα πράγματα για τα ευαίσθητα προσωπάκια των μικρών σας κατά τη διάρκεια μια ρινικής καταρροής στο αυτοκίνητο. Ένα ρολό χαρτί υγείας, είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή.

Μπουκαλάκι με νερό

Εννοείται πως δεν πρέπει να απουσιάζει, ειδικά το καλοκαίρι.

Παιχνίδια

Ποτέ μην πάτε πουθενά χωρίς ένα επιπλέον παιχνίδι ή κάποιο λούτρινο αρκουδάκι. Μπορεί να κρατήσει απασχολημένο το παιδί σε ένα πολύωρο ταξίδι ή σε μια δύσκολη στιγμή.

Έξτρα ρουχαλάκια

Ατυχήματα συμβαίνουν, επομένως για να κρατήσετε το μικρό σας στεγνό και καθαρό έχετε στο αυτοκίνητο μαζί σας ένα καθαρό σετ με ρουχαλάκια, σε περίπτωση που το παιδάκι σας βραχεί ή λερωθεί.

Σνακ

Είναι έξυπνο να έχετε υγιεινά σνακ στο αμάξι σε περίπτωση που η κοιλίτσα των παιδιών σας αρχίσει να διαμαρτύρεται. Φροντίστε να είναι κάτι που θα αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και δεν θα ανήκει στις ευαίσθητες ομάδες τροφίμων, αλλά και να μην είναι ένα σνακ που θα λερώσει και το παιδί και σαλόνι του αυτοκινήτου.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να χρειαστεί στο αμάξι και είναι προνοητικό να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών ώστε να μπορέσετε να περιποιηθείτε ένα γρατζουνισμένο ποδαράκι ή αγκώνα.

Πηγή