Το υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και κάνει «θαύματα» στην καθημερινότητα

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην το έχει. Είναι απαραίτητο στο οικιακό σας φαρμακείο, όμως, η χρησιμότητά του δεν περιορίζεται

shutterstock 1179891625 1 οινόπνευμα

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην το έχει. Είναι απαραίτητο στο οικιακό σας φαρμακείο, όμως, η χρησιμότητά του δεν περιορίζεται μόνο σε φαρμακευτικούς σκοπούς. Ο λόγος για το οινόπνευμα, που οι χρήσεις του είναι πολλές και μπορούν να σας λύσουν τα χέρια σε πολλά μικροπροβλήματα της καθημερινότητάς σας.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις απίθανες χρήσεις του:

Απομακρύνει τους λεκέδες από μελάνι

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καλύψετε το λεκέ από μελάνι με οινόπνευμα και να το αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά. ‘Έπειτα, πιέστε πάνω στον λεκέ με λίγο χαρτί κουζίνας και πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο. Ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Καθαρίζει τα τζάμια

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα με τα εξής: 250 ml οινόπνευμα, 1 κ.σ. αμμωνία και 1 κ.σ. υγρό πιάτων. Με αυτό θα μπορέσετε εύκολα να καθαρίσετε τα τζάμια και να αστράψουν.

Σας ανακουφίζει από τα τσιμπήματα

Αφορά κυρίως κουνούπια ή άλλα μικρά έντομα. Για να διώξετε τη φαγούρα βάλτε λίγο οινόπνευμα, πριν χρησιμοποιήσετε κάποια κατάλληλη αλοιφή.

Μπορείτε να καθαρίσετε ο, τι θαμπώνει

Καθαρίζει τα πλακάκια, τις λείες επιφάνειες, τις λάμπες, και ό,τι άλλο θαμπώνει ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τα λίπη από την κουζίνα, από τα πλαστικά, από τα σκεύη.

Καθαρίζει τα στόρια

Πάρτε μια σπάτουλα και δέστε γύρω της ένα πανάκι. Στερεώστε το πανάκι με ένα λαστιχάκι και βάλτε οινόπνευμα. Καθαρίστε, με αυτό τα στόρια σας.

Το τέλειο σπιτικό απολυμαντικό

Το οινόπνευμα από μόνο του είναι απολυμαντικό υγρό αλλά ειδικά τώρα με τον κορονοϊό που είναι απαραίτητο, επειδή είναι ακριβό, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα. Αρκεί να το αναμείξετε με νερό. Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα καθαρού οινοπνεύματος και νερού και θα έχετε το τέλειο απολυμαντικό για αντικείμενα και σημεία του σπιτιού που συσσωρεύουν πολλά μικρόβια.

Πηγή