Τρεις συνηθισμένοι λόγοι που ένα ζευγάρι απέχει από το σεξ

Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για να είναι υγιής η σχέση τους. Ωστόσο, υπάρχουν

sexuality and breastfeeding sex, Νέα Αμμοχώστου

Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για να είναι υγιής η σχέση τους. Ωστόσο, υπάρχουν περίοδοι που το ζευγάρι απομακρύνεται ερωτικά και περνάνε μέρες ακόμη και εβδομάδες χωρίς να κάνουν σεξ.

Δείτε παρακάτω τρεις συχνούς λόγους που οδηγούν ένα ζευγάρι στην αποχή από το σεξ:

 Στρες

Ο πιο συχνός λόγος είναι οι στρεσογόνοι παράγοντες που δεν αφήνει το ζευγάρι ελεύθερο με αποτέλεσμα να αντί να χαλαρώνει, να συσσωρεύεται μεγαλύτερη πίεση και ένταση. Ίσως πρέπει να απομακρύνετε όσο μπορείτε τις αρνητικές σκέψεις και να κλείσετε για λίγο κινητό και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να σας επηρεάζουν.

 Έντονη σωματική κούραση

Μετά από μια έντονα κουραστική μέρα, το σεξ είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε. Η λύση σε αυτό είναι να σταματήσετε να σκέφτεστε ότι το σεξ πρέπει να γίνει μόνο τη νύχτα. Αδιαμφισβήτητα δεν θα κάνετε σεξ τόσο συχνά όσο στην αρχή της σχέσης σας αλλά τουλάχιστον θα βρίσκατε ξανά την χαμένη οικειότητα.

Η εικόνα του σώματος

Σε μια εποχή που οι γυναίκες βομβαρδίζονται με εξωπραγματικές εικόνες σώματος, είτε είναι μέσω της πλαστικής χειρουργικής είτε διάφορων προτύπων που βλέπουν είναι λογικό σε πολλές περιπτώσεις να μπλοκάρουν. Όταν αυτές οι εικόνες παρουσιάζονται ως ιδανικές για το σωματότυπο, είναι εύκολο αυτές να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό σας. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να βρεθούν ερωτικά με το σύντροφό τους επειδή νιώθουν ανασφάλεια για το σώμα τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία προσπαθήστε να αναδείξετε τα μέρη του σώματός σας με τα οποία εσείς αισθάνεστε καλά.

Πηγή