«Έχασε» τη Eurovision 2023 η Ουκρανία- Ποια χώρα αναμένεται να τη διοργανώσει

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θεωρούν σχεδόν απίθανη τη διεξαγωγή του στην Ουκρανία

29f819307ae9f690c896f521b5996b91 Eurovision

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θεωρούν σχεδόν απίθανη τη διεξαγωγή του στην Ουκρανία, λόγω του πολέμου. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο διαγωνισμός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στη Βρετανία, που είχε καταταχθεί δεύτερη στον φετινό διαγωνισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία έχει τη διοργάνωση, δήλωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το συγκεκριμένο θέμα, μετά τη νίκη των Kalush Orchestra στον διαγωνισμό του Μαϊου.

Ωστόσο, δήλωσε ότι, αφού εξέτασε τα θέματα ασφάλειας στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία, δεν υπάρχει  πιθανότητα να διεξαχθεί εκεί.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μία από τις πιο σύνθετες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο και στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συμμετέχοντες. Σύμφωνα με την EBU απαιτούνται τουλάχιστον 12 μήνες προετοιμασίας.

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, οι υπεύθυνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των σημερινών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας, που απαιτούνται για ένα ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, οργάνωση και παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με τους κανόνες της ESC, δεν μπορούν να υπάρξουν.

sigmalive.com