Netflix στην Κύπρο:Ο νέος «ένοικος» των Φυλακών-O θάνατος που τον συγκλόνισε

Οι Φυλακές της Κύπρου έχουν επιλεγεί αφού αποτελούν «πρότυπο σωφρονιστικού ιδρύματος»

imagew 1 11 NETFLIX, Κύπρος

Στην Κύπρο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο δημοσιογράφος Raphael Rowe για λογαριασμό του Netflix. Ο Rowe παρουσιάζει στο Netflix το ντοκιμαντέρ Inside the World’s Toughest Prisons το οποίο πραγματεύεται τη ζωή στις δυσκολότερες φυλακές του κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πολίτη, οι Φυλακές της Κύπρου έχουν επιλεγεί αφού αποτελούν «πρότυπο σωφρονιστικού ιδρύματος». Το επεισόδιο όπου θα πρωταγωνιστήσουν οι κυπριακές Φυλακές θα παίξει στο Netflix τη νέα χρονιά. Στο ίδιο επεισόδιο θα παρουσιαστούν και οι Φυλακές της Νορβηγίας που επίσης ακολουθούν ένα ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα.

Ο Rowe είναι Βρετανός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ο οποίος καταδικάστηκε το 1990 για δολοφονία που έγινε το 1988. Αποφυλακίστηκε μετά από 12 χρόνια φυλάκισης αφού αποδείχθηκε η αθωότητά του.

Προτού «φυλακιστεί» ο Row απόλαυσε τις ομορφιές του νησιού μας και τον καλό καιρό αφού διέμενε σε διάφορες πόλεις της Κύπρου. Κολύμπησε στον Πρωταρά ενώ απόλαυσε τη φιλοξενία της πόλης του Ζήνωνα. Παρακολούθησε μάλιστα και τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ – Πάφος FC στο ΓΣΠ!

Προχθές ωστόσο ο ίδιος αποκάλυψε ότι έμαθε πως πέθανε ένας πρώην κατάδικος με τον οποίο συνεργάστηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ. Ο κατάδικος δεν πέθανε εντός των φυλακών αλλά όταν αποφυλακίστηκε.