Διανέμονται σήμερα 18.000 εμβόλια κατά της γρίπης–Αναμένονται άλλες 35.000

Άλλες 18 χιλιάδες εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης έχουν παραληφθεί την περασμένη εβδομάδα και σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διανομή τους σε Προσωπικούς Ιατρούς και Κέντρα Υγείας.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Γνώσια Αχνιώτου, μέχρι αύριο Τρίτη (19/11) αναμένεται να παραληφθούν επιπλέον 35.000 εμβόλια, τα οποία και θα διανεμηθούν εντός δέκα ημερών σε Προσωπικούς Ιατρούς και Κέντρα Υγείας.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, λήφθηκε η απόφαση για την παραγγελία επιπλέον 10.000 εμβολίων, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Συνολικά, η ποσότητα των εμβολίων έχει φέτος αυξηθεί κατά 50% λόγω αυξημένης ζήτησης και εξαιτίας των κρουσμάτων που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι τα εμβόλια που δίδονται στους προσωπικούς ιατρούς και στα Κέντρα Υγείας, έχουν παραγγελθεί από το κράτος και θα χορηγούνται σε άτομα, τα οποία ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Σε περίπτωση που άτομο θέλει να εμβολιαστεί και δεν εμπίπτει στις ευάλωτες ομάδες, εάν ο προσωπικός του ιατρός δεν έχει προμηθευτεί ο ίδιος εμβόλια από την εταιρεία, τότε θα πρέπει να προμηθευτεί το εμβόλιο από τα κατά τόπους φαρμακεία.

Πηγή: sigmalive