Έξι λαχανικά για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Αυτή την περίοδο, όλοι μένουμε στο σπίτι για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, αλλά και να συμβάλλουμε στον περιορισμό της

f0e832f2aa0cf1edd0fde90ad354cf32 1 ανοσοποιητικό, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, λαχανικά

svg%3E ανοσοποιητικό, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, λαχανικά

Αυτή την περίοδο, όλοι μένουμε στο σπίτι για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, αλλά και να συμβάλλουμε στον περιορισμό της μετάδοσής του. Αλλά για την προστασία μας δεν αρκεί μόνο αυτό, αφού εκτός από τον περιορισμό και την ατομική υγιεινή, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή.

Και αυτό το διάστημα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε όλοι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, που θα λειτουργήσει ως ασπίδα. Γι’ αυτό, όπως τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να αλλάξουμε κάποιες διατροφικές μας συνήθειες και να εντάξουμε σε αυτές κάποια λαχανικά, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Δείτε παρακάτω έξι από αυτά και ποια είναι τα οφέλη τους:

Μπρόκολο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ γενικότερα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, Α, Β1, Β6, C και φυλλικό οξύ, καθώς και σε χρώμιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο.

Αρακάς

Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνες Α, Κ και C.

Αγκινάρες

Περιέχουν βιταμίνες Α, C, του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ λένε πως καθαρίζουν το αίμα και μειώνουν τη χοληστερίνη, τονώνουν την καρδιά, ωφελούν τα νεφρά, καθώς και το συκώτι.

Ντομάτες

Αν και πρόκειται για φρούτο, στη συνείδηση όλων έχουν περάσει ως λαχανικό και μάλιστα, ιδιαίτερα ωφέλιμο. Και αυτό γιατί είναι η πλουσιότερη πηγή του λυκοπένιου, ενός εξαιρετικά ισχυρού αντιοξειδωτικού που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Μανιτάρια

Περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αποτελούνται από σελήνιο και χαλκό, δύο πολύτιμα αντιοξειδωτικά ιχνοστοιχεία, που τονώνουν τον οργανισμό, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος.

Πιπεριές

Οι χρωματιστές πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και συμβάλλουν σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.

Πηγή