Κάθε πότε και πώς να πλύνετε σωστά τις μάσκες των παιδιών

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας και διαφορετικής λόγω κορονοϊού, σχολικής χρονιάς. Και οι μαθητές στον

shutterstock 1720334479 Κορονοϊός

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας και διαφορετικής λόγω κορονοϊού, σχολικής χρονιάς. Και οι μαθητές στον σχολικό τους εξοπλισμό, εκτός από τα απαραίτητα «εργαλεία», όπως τσάντα, τετράδια, μολύβια κ.α., θα έχουν μαζί τους τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Και πολλοί γονείς έχουν διάφορες μικρές ή μεγάλες απορίες, όπως πόσες μάσκες θα πρέπει να έχει το παιδί μαζί του, κάθε πότε πρέπει να τις πλένετε κ.α.

Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε:

Πόσες μάσκες να έχει μαζί του

Το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει πως θα προμηθεύσει στα παιδιά μάσκες, αλλά σίγουρα πολλοί γονείς έχουν ήδη αγοράσει. Όσο το παιδί είναι μικρότερο σε ηλικία, καλό είναι να έχει μαζί τους όσο περισσότερες μάσκες. Τρεις είναι καλά, μιας και μέσα στην ημέρα, όλο και κάποια θα του πέσει κάτω ή θα λερωθεί ή βρεχτεί.

Κάθε μάσκα θα πρέπει να την έχετε σε ξεχωριστό σακουλάκι, καθαρή και σιδερωμένη.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις μάσκες

Αυτές που χρησιμοποιείσαι το παιδί, θα πρέπει να τις πλένετε πάντα μετά την χρήση. Δηλαδή το μεσημέρι που θα επιστρέφει από το σχολείο, θα πρέπει να πλένετε αυτές που φόρεσε στο σχολείο.

Πώς θα πλύνετε τις μάσκες

Αν είναι υφασμάτινες, τις πλένετε στο πλυντήριο στους 60 βαθμούς. Αυτές που είναι μίας χρήσης δεν πλένονται.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τις πλύνετε και στο χέρι με καυτό νερό και σαπούνι, αλλά χρειάζονται καλό τρίψιμο.

Αφού τις πλύνετε, τις απλώνετε κανονικά και όταν στεγνώσουν, τις σιδερώνετε πάντα.

Πηγή