Κοιλιοπλαστική: Κερδίστε την χαμένη σας αυτοπεποίθηση!

1313660953acc61d2543c83c133d503f L Νέα Αμμοχώστου

Το πρώτο χάδι, η πρώτη αγκαλιά, η επαφή με το μωρό κατά το θηλασμό, αποτελούν ανεκτίμητες εμπειρίες.Όμως το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υφίσταται τεράστιες αλλαγές που έχουν αντίκτυπο και στην εικόνα που παρουσιάζει μετά τον τοκετό.

Πολλές φορές η διατροφή και άσκηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ραγάδες και την περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, γεγονός που επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Σε αυτή την περίπτωση η κοιλιοπλαστική αποτελεί την ιδανική λύση.

Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης μας μιλά για την επέμβαση. 

Πώς μπορεί να βοηθήσει η κοιλιοπλαστική;

Με αυτή την επέμβαση απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος και σφίγγουν οι μύες στην περιοχή της κοιλιάς. Ο πλαστικός χειρουργός ανάλογα με την περίπτωση (έκταση προβλήματος, λίπος, χαλαρότητα δέρματος) θα επιλέξει το είδος της επέμβασης που απαιτείται, δηλαδή κλασική ή mini κοιλιοπλαστική.

tummytuck

Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής σας επέμβασης

Η κοιλιοπλαστική ανήκει στην κατηγορία των επεμβάσεων που δεν απαιτεί διανυκτέρευση στην κλινική. Τις περισσότερες φορές, η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου τρεις ώρες, αν και εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της κατάστασης (ποσότητα του πλεονάζοντος δέρματος / λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί, αν οι κοιλιακοί μύες χρειάζονται επισκευή και
σε ποιο βαθμό κτλ.)

Γίνεται μια οριζόντια τομή κατά μήκος της ηβικής περιοχής. Ωστόσο, η τομή δεν θα είναι πολύ μεγάλη και γίνεται σε μια περιοχή που μπορεί εύκολα να καλυφθεί από το εσώρουχο
ή το μαγιό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ότι το σημάδι θα είναι ορατό στους άλλους.

Ανάρρωση μετά την κοιλιοπλαστική

Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση παρατηρείται ήπια δυσφορία και μούδιασμα στην περιοχή της κοιλιάς.
Ο γιατρός θα ζητήσει ξεκούραση και αποχή από έντονες δραστηριότητες για περίπου δύο εβδομάδες.
Τις πρώτες ημέρες ζητήστε από ένα δικό σας άτομο να μείνει μαζί σας.
Τα ράμματα αφαιρούνται σε περίπου 2 εβδομάδες.

Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για την επέμβαση;

Η κοιλιοπλαστική είναι καλό να γίνεται έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού και έξι μήνες μετά τη διακοπή του θηλασμού. Σε αυτό το διάστημα το σώμα θα έχει επουλωθεί επαρκώς και θα έχει επανέλθει στην προηγούμενη εικόνα του σε μεγάλο βαθμό. Είναι καλό επίσης να μην ακολουθήσει εγκυμοσύνη μετά την επέμβαση, γιατί μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής.

Εκτός από την κοιλιοπλαστική ποιες άλλες επεμβάσεις μπορούν να γίνουν;

Μετά από μια εγκυμοσύνη εκτός από περίσσεια δέρματος και την χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, παρατηρείται επίσης συσσώρευση λίπους στην περιοχή των μηρών και πεσμένο στήθος. Έτσι, εκτός από την κοιλιοπλαστική πολλές φορές γίνεται λιποαναρρόφηση, ανόρθωση ή/και αυξητική στήθους.

tummytuck1

Θα λατρέψετε το αποτέλεσμα

Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση η κοιλιά είναι ήδη πιο επίπεδη. Η εικόνα θα συνεχίσει να βελτιώνεται στη διάρκεια του εξαμήνου, καθώς το σώμα σταδιακά θεραπεύεται και το πρήξιμο υποχωρεί.

Πηγή: Baby.gr