Οι τροφές που πρέπει να τρώτε για υγιή μαλλιά

Ποια τα οφέλη τους

omorfia 1 Γυναίκα, ΜΑΛΛΙΑ

Όταν σκεφτόμαστε τρόπους να κάνουμε τα μαλλιά μας πιο υγιή, τείνουμε να εστιάζουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας ή στα ίδια τα μαλλιά. Ωστόσο, το πραγματικό μυστικό για να διατηρείτε τα μαλλιά σας γεμάτα και δυνατά μπορεί να βρίσκεται όχι στο τριχωτό της κεφαλής σας, αλλά στο τί τρώτε. Γι’ αυτό και παρακάτω θα βρείτε τις τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή.

Αβοκάντο

αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα δημοφιλές φρούτο που προωθείται για τα οφέλη του στην υγεία. Και σύμφωνα με το Healthline, μπορεί να βοηθήσει στο σώμα σας με δύο συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποφύγει (ή τουλάχιστον να μειώσει) την τριχόπτωση και να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι το λίπος. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα υγιή λιπαρά οξέα, τα οποία το σώμα σας χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τα κύτταρά του, συμπεριλαμβανομένων των τριχωτών κυττάρων. Έτσι, εάν δεν παίρνετε αρκετό από αυτό το είδος λίπους στη διατροφή σας, μπορεί να χάσετε μαλλιά.

Εκτός από τα λιπαρά οξέα, τα αβοκάντο είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνη Ε, με έρευνες να έχουν δείξει, σύμφωνα με το healthdigest.com, ότι μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέας τρίχας. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, στοχεύοντας τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα και τους ιστούς. Η αύξηση της κατανάλωσης βιταμίνης Ε μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής σας να παραμείνουν υγιή, και αυτά με τη σειρά τους να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να παραμείνουν δυνατά.

Γιαούρτι

γιαούρτι

Τα έντερά σας είναι γεμάτα με βακτήρια που ονομάζονται προβιοτικά -και αυτά είναι καλά βακτήρια που είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες του πεπτικού και του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Έρευνα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή φλεγμονής των ανώτερων στρωμάτων του δέρματός σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρότερα, πληρέστερα θυλάκια τρίχας, αναφέρει το healthdigest.com. Δεδομένου, λοιπόν, ότι το γιαούρτι περιέχει επίσης προβιοτικά, μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη αυτών των βοηθητικών βακτηρίων στο έντερο, προωθώντας με τη σειρά του υγιή μαλλιά.

Ενώ το γιαούρτι γενικά μπορεί να είναι ωφέλιμο για εσάς, προτιμήστε το στραγγιστό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία το καθιστά ιδιαίτερα καλό για τα μαλλιά σας. Επιπλέον, το γιαούρτι αποτελεί μια καλή πηγή παντοθενικού οξέος ή βιταμίνης Β5, η οποία όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη χοληστερόλη και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά είναι επίσης καλή για την κυκλοφορία σας, αναφέρει το healthdigest.com. Και όσο καλύτερα λειτουργεί το κυκλοφορικό σας σύστημα, τόσο περισσότερο αίμα ταξιδεύει στο τριχωτό της κεφαλής σας μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Αβγά

αβγά

Τα αβγά περιέχουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας για να διατηρήσει τα μαλλιά σας υγιή και γεμάτα. Όπως εξηγεί το healthdigest.com, τα αβγά είναι γεμάτα πρωτεΐνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα μαλλιά σας. Θυμηθείτε, τα μαλλιά σας είναι κατασκευασμένα από πρωτεΐνη, οπότε η μη επαρκής πρόσληψη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να μην μεγαλώνουν τόσο ή να πέφτουν εντελώς. Επιπλέον, τα αβγά είναι μια καλή πηγή μετάλλων ψευδάργυρου και σεληνίου, και τα δύο είναι σημαντικά για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας δυνατά. Αλλά αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που μπορούν να προσφέρουν τα αυγά στα μαλλιά σας είναι η Β7 (γνωστή και ως βιοτίνη).

Γιατί η βιοτίνη είναι τόσο σημαντική για τα μαλλιά σας; Σύμφωνα με το healthdigest.com, μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των μαλλιών σας με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του να μην ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σας. Στην πραγματικότητα, η βιοτίνη μπορεί να βελτιώσει μια σειρά από ανησυχίες για τα μαλλιά για τις γυναίκες, από την τριχόπτωση έως το πάχος και τη λάμψη των μαλλιών. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, η βιοτίνη είναι επίσης καλή για την ενέργεια, καθώς και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας.

 

via: Newsbeast