Τι να πίνετε πριν τον ύπνο για να χάσετε πιο εύκολα βάρος

Είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και τα οφέλη του πολλά και για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες.

girl sleeping γάλα

Είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και τα οφέλη του πολλά και για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες.

Μάλιστα, αν πίνετε ένα ποτήρι γάλα πριν πάτε για ύπνο, θα έχετε μία σειρά από οφέλη, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το Brightside.me

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο. Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη και μελατονίνη, που μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ευκολότερα και γρηγορότερα.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης

Εάν έχετε δειπνήσει πολύ νωρίς πριν πάτε για ύπνο, μπορεί να έχετε προβλήματα στον ύπνο όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε να αποφύγετε να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας επειδή πεινάτε, δοκιμάστε να πιείτε γάλα πριν κοιμηθείτε.

Φτιάχνει τη διάθεσή σας

Σε ένα βαθμό, το να πίνετε γάλα πριν πάτε για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γιατί γίνεται ένα νυχτερινό τελετουργικό που σας χαλαρώνει και σας προετοιμάζει για ύπνο. Μια άλλη θεωρία είναι ότι το ζεστό γάλα σας θυμίζει όταν πίνατε γάλα πριν κοιμηθείτε ως παιδί, ανακαλώντας καλές αναμνήσεις ώστε να χαλαρώσετε.

Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Εάν κάνετε το γάλα συνήθεια για να κοιμηθείτε, μπορεί να σας βοηθήσει με την απώλεια βάρους. Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να σας προσθέσει επιπλέον κιλά, οπότε η βελτίωση του θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στο κανονικό σας βάρος. Επειδή το γάλα είναι γεμάτο με θρεπτικές πρωτεΐνες, είναι ένα καλό υποκατάστατο για σνακ αργά το βράδυ.

Πηγή