🔴LIVE: “Ελευθερία σε… lockdown”. Ζωντανή συζήτηση με τον Νομικό και Ακαδημαϊκό Αλέξιο Κωνσταντίνου

Safe Pass, πράσινο διαβατήριο, μέτρα και πρόστιμα. Πόσο καταστρατηγείται η ελευθερία μας; Συνταγματικά δικαιώματα, νομικές και πολιτικές επιπτώσεις με έμφαση στην επαρχία Αμμοχώστου.

Copy of Copy of Copy of Copy of Untitled 1 exclusive, FamagustaNews TV, FNTV, LIVE STREAMING, LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ, Αλέξιος Κωνσταντίνου, Βουλευτικές Εκλογές 2021

Safe Pass, πράσινο διαβατήριο, μέτρα και πρόστιμα. Πόσο καταστρατηγείται η ελευθερία μας; Συνταγματικά δικαιώματα, νομικές και πολιτικές επιπτώσεις με έμφαση στην επαρχία Αμμοχώστου.

Ζωντανή συζήτηση με τον Δρ Αλέξιο Κωνσταντίνου, Νομικό, Ακαδημαϊκό και Υποψήφιο Βουλευτή του Κινήματος Αλληλεγγύη για την επ. Αμμοχώστου

Πέμπτη, 13 Μαΐου στιςε 8:30μ.μ. ζωντανά μέσω της σελίδας Facebook και YouTube του Famagusta.News

Παρακολουθήστε ζωντανά εδώ:

Ποιος είναι ο Δρ Αλέξιος Κωνσταντίνου

Ο Δρ. Αλέξιος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή από το Βαρώσι Αμμοχώστου.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στην κατεύθυνση του Εργατικού Δικαίου και ακολούθως εκπόνησε διδακτορική διατριβή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Εργατικού Δικαίου.

Έχει επίσης ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ σήμερα είναι Συντονιστής – Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.) και τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Α.Ε.Α.).

Ασκεί δικηγορία στην Κύπρο και την Ελλάδα και είναι νομικός σύμβουλος σε εταιρείες, ασχολούμενος με υποθέσεις Εργατικού, Ποινικού, Αστικού, Εμπορικού Δικαίου και Διοικητικού Δικαίου.

Έχει αρθρογραφήσει σε έγκριτο νομικό περιοδικό βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, έχει εκπονήσει εισηγήσεις σε συνέδρια της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα νομικών συνεδρίων (Εργατικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου, Ποινικής Δικονομίας, Εγκληματολογίας και Ιατροδικαστικής), έχει επίσης συμμετάσχει σε σεμινάρια σπουδών γεωπολιτικής και ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, συμπεριφορικής ψυχολογίας, προηγμένης ηγεσίας και τεχνικών διαπραγμάτευσης καθώς και πολιτικής και ρητορικής.

Ασχολείται με το παροικιακό κίνημα των Κυπρίων στην Ελλάδα από το έτος 2002 και έχει συμμετάσχει ανελλιπώς στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Κυπρίων (Π.ΟΜ.Α.Κ.) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (Π.Σ.Ε.Κ.Α.), έχει δε θητεύσει σε θέσεις ευθύνης και σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ενώσεως Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και του Αντιπρόεδρου Περιφέρειας Αττικής.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος “Αλληλεγγύη”, Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδος από συστάσεως του κινήματος, Γραμματέας του τομέα Δικαιοσύνης και Υποψήφιος Βουλευτής στην επαρχία Αμμοχώστου στις επερχόμενες Εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι έγγαμος και κατέχει την Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα.