ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για κλείσιμο ΣΠΕ και ιατρείου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

"Μαύρη μέρα για τον Συνεργατισμό και για το Ξυλοφάγου"

1536

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το πρώην υποκατάστημα της ΣΠΕ Ξυλοφάγου οι συνταξιούχοι-μέλη της ΕΚΥΣΥ Ξυλοφάγου ζητώντας να παραμείνει το υποκατάστημα του Τραπεζικού Ιδρύματος στην Κοινότητα τους.

Δείτε το βίντεο και τις δηλώσεις που κατέγραψε το Famagusta.News από την εκδήλωση διαμαρτυρίας:

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Famagusta.News, ο Γραμματέας των Λαϊκών Οργανώσεων Ξυλοφάγου Γιώργος Ιουλιανός, ανέφερε ότι η σημερινή μέρα είναι μια μαύρη μέρα για τον Συνεργατισμό και ιδιαίτερα για το υποκατάστημα στην Ξυλοφάγου το οποίο με απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιουλιανός, η Ξυλοφάγου μεγαλύτερη Κοινότητα σε πληθυσμό με 3000 νοικοκυριά, δηλαδή όπως ανέφεραν 9,500 με 10,000 κατοίκους και η πρώην Συνεργατική εξυπηρετούσε όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Αντικείμενο της διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Ξυλοφάγου, ήταν και πληροφορίες που έχουν, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να κλείσει το Κοινοτικό τους Ιατρείο.

Για τις πληροφορίες αυτές δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ανέφερε ο κύριος Ιουλιανός, ο οποίος είπε ότι «η Κοινότητα Ξυλοφάγου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, διότι είναι περίκλειστη από τις Βρετανικές Βάσεις και γι αυτό το λόγω θεωρείται απομακρυσμένη από άλλες Κοινότητες» ανέφερε καταλήγοντας ο κύριος Ιουλιανός.

Famagusta.News