ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Έκκληση από Αστυνομία για υπόθεση απόσπασης 16 χιλ. ευρώ από ηλικιωμένο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί δήλωσε στο Famagusta.News ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου

726

Εικόνα Αρχείου

Έκκληση απευθύνει η Αστυνομία στην επαρχία Αμμοχώστου σχετικά με τη χθεσινή υπόθεση απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού με ψευδείς παραστάσεις από ηλικιωμένο στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Διαβάστε επίσης: Επ. Αμμοχώστου: Νεαρή ξεγέλασε 80χρονο και του απέσπασε 16 χιλ. ευρώ

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Αντρέα Κωνσταντίνου, η Αστυνομία αναζητεί γυναίκα 20 χρόνων, περίπου, ως ύποπτη σχετικά με τη διάπραξη του αδικήματος της εξασφάλισης του χρηματικού ποσού των 16 χιλιάδων ευρώ από ηλικιωμένο κάτοικο ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε χθες στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, η γυναίκα έπεισε τον ηλικιωμένο να τις δανείσει το χρηματικό ποσών των 16 χιλιάδων ευρώ με πρόφαση την κάλυψη ιατρικών εξόδων σχετικά με σοβαρή ασθένεια που αντιμετωπίζει το παιδί της. Ακολούθως, αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου, αυτή αφού εξασφάλισε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό δεν επικοινώνησε ξανά με τον παραπονούμενο.

Δείτε τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Αντρέα Κωνσταντίνου:

Με αφορμή το περιστατικό αυτό ο κ. Κωνσταντίνου απευθύνει έκκληση εκ μέρους της Αστυνομίας προς το κοινό, όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό ούτως ώστε να μην πείθεται από επιτήδειους που με διάφορες προφάσεις προσπαθούν να εξασφαλίσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η Αστυνομία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αναζητεί κοπέλα ηλικίας 20 ετών, η οποία φαίνεται να απέσπασε από 80χρονο, χρηματικό ποσό ύψους 16 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε χθες Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από άνδρα ηλικίας 80 χρόνων, ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019 άγνωστη του γυναίκα, πιθανόν ελληνικής καταγωγής 20 περίπου ετών, του απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως ανέφερε στην καταγγελία του ο παραπονούμενος, η κοπέλα με τη δικαιολογία ότι το παιδί της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν οικονομική ενίσχυση για να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του, κατάφερε να λάβει από τον 80χρονο, χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 16 χιλιάδες ευρώ.

Ο 80χρονος περιέγραψε την κοπέλα ως λεπτής σωματικής διάπλασης, μελαχρινή και με μακριά μαλλιά, η οποία φαίνεται να ασχολείτο με πλανόδιο εμπόριο ρούχων.

Ωστόσο μόλις η 20χρονη αντιλήφθηκε ότι τα παιδιά του ηλικιωμένου ενημερώθηκαν για τα χρήματα που της έδωσε, σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί του και να τον επισκέπτεται την οικία του.

Η 20χρονη αναζητείται από την Αστυνομία ως ύποπτη για υπόθεση εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News