Τοπικα

20 χρόνια InterNapa College στην παρουσία Αννίτας Δημητρίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του InterNapa College πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου σε συνδυασμό με την αποφοίτηση της τάξης του 2023.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου η οποία όπως ανάφερε μέσω της ομιλίας της, την συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί και βαθιά συναισθήματα με το κολέγιο καθότι υπηρέτησε ως καθηγήτρια στο InterNapa College στο πρώτο ξεκίνημα της ακαδημαϊκή της καριέρας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης των 20 χρόνων του InterNapa College, τιμήθηκε η πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννίτα Δημητρίου, πρώην και νυν ακαδημαϊκοί και διοικητικό προσωπικό για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους στο κολέγιο.

Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του InterNapa College κ. Γεώργιος Τάκκα ανέφερε ότι η όλη πορεία του InterNapa δεν ήταν εύκολη καθώς χιλιάδες ήταν οι ώρες εργασίας ιδιαίτερα στην αρχή αλλά και τα χιλιόμετρα ταξιδιού που έγιναν στο εξωτερικό.

Ο κύριος Τάκκα επισήμανε ότι παρόλες τις δυσκολίες τίποτα δεν σταμάτησε τις ιδέες του κολεγίου αφού πρωτοπόρησε στην δημιουργία του πρώτου πολυφροντιστιρίου στην Κύπρο το 1993 και μετά του πρώτου κολεγίου στη ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου το 2003.

«Καταφέραμε να αξιολογήσουμε 12 διαφορετικά προγράμματα μέχρι το 2014. Το 2015 πήραμε την απόφαση να επικεντρωθούμε στα ξενοδοχειακά για να στηρίξουμε και έμπρακτα την μεγάλη ξενοδοχειακή βιομηχανία της περιοχή».

Στην ομιλία του ο κύριος Γεώργιος Τάκκας τόνισε ότι το 2020 εγγράφηκε και πιστοποιήθηκε το Μάστερ στο Business Administration που είναι το πρώτο στην επαρχία Αμμοχώστου και εξυπηρετεί τις ανάγκες τις ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δίνοντας την δυνατότητα στους φοιτητές για ένα αξιόλογο μεταπτυχιακό τίτλο με τις ανάλογες γνώσεις για μια πιο αξιόλογη καριέρα και προοπτικές.

Ο κύριος Τάκκας ανέφερε επίσης ότι «το 2021 γράψαμε και αξιολογήσαμε το πρώτο ακαδημαϊκό επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών στην Ευρώπη Bartender. Το 2021-2022 προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση του δεύτερου ορόφου του κολλεγίου με σύγχρονες και τεχνολογικές αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις. Η επένδυση ήταν των 450 χιλιάδων ευρώ και διπλασίασε την χωρητικότητα σε 824 θέσεις. Επίσης το 2022 το κολλέγιο αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια-Κολλέγια στον τομέα της έρευνας».

Το InterNapa College στα 20 χρόνια λειτουργίας το 2003 γίνεται το πρώτο εγκεκριμένο κολέγιο της επαρχίας Αμμοχώστου από το Υπουργείο Παιδείας, το 2010 γίνεται το πρώτο κολέγιο που προσφέρει αξιολογημένο πτυχίο στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στην Διοίκηση Φιλοξενίας και Τουρισμού. Όπως επίσης, το 2020 γίνεται το πρώτο κολέγιο που προσφέρει αξιολογημένο μεταπτυχιακό στην επαρχία Αμμοχώστου και πιο συγκεκριμένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Το 2021 γίνεται το πρώτο κολέγιο πανευρωπαικά που προσφέρει ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στο Bartending.

Όπως επίσης, το 2022 γίνεται το πρώτο κολέγιο της επαρχίας Αμμοχώστου που συγκαταλέγεται στην λίστα με τα καλύτερα κολέγια και πανεπιστήμια της Κύπρου όσον αφορά την έρευνα, σύμφωνα με το AD Scientific Index.

Δείτε βίντεο από την τελετή των 20 χρόνων λειτουργίας:

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024